Regele Mihai si principesa Margareta au vizitat Manastirea Dealu

Marti, 15 Iunie 2010, ora 17:10 2045 citiri
Foto: fabricadebani.ro

Regele Mihai a vizitat, marti, Manastirea Dealu, din judetul Dambovita, si centrul Eparhial, fiind insotit de Principesa Margareta si de Principele Nicolae.

Regele Mihai a fost incantat sa revada Manastirea Dealu si cladirile din apropiere, unde a facut liceul militar. Membrii Familiei Regale au vizitat si Centrul Eparhial, fiind primiti de Mitropolitul Nifon, Arhiepiscopul Targovistei. Apoi, Familia Regala a mers sa vada Paraclisul si Muzeul Arhiepiscopal si Mitropolitan din Targoviste.

Principele Nicolae, fiul principesei Elena, a primit, luni, la implinirea varstei de 25 de ani, titlul de Alteta Regala si Principe al Romaniei. Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei s-a nascut la 1 aprilie 1985 in Geneva, Confederatia Helvetica. Alteta Sa Regala este fiul si primul copil al Principesei Elena, cea de-a doua fiica a lui Mihai I.

Potrivit Normelor Fundamentale adoptate de Majestatea Sa Regele Mihai I la 30 decembrie 2007, Coroana Romaniei, alaturi de pozitia de Sef al Familiei Regale se transmite Principesei Mostenitoare Margareta, apoi Principesei Elena si, mai departe, Principelui Nicolae, acesta fiind, deci, al treilea in ordinea de succesiune.

Principele Nicolae a mai vizitat Romania si in anii trecuti, implicandu-se in activitati caritabile, in special in domeniul protectiei mediului, Alteta Sa Regala fiind primul voluntar al organizatiei MaiMultVerde.

Decoratia Regala "Nihil Sine Deo" face parte din suita de Decoratii Regale instituite de Majestatea Sa Regele incepand cu 30 Decembrie 2007, alaturi de Ordinul Carol I, Crucea Casei Regale a Romaniei si Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. Ele sunt acordate personal de catre Majestatea Sa Regele, romanilor si strainilor care au merite deosebite in sustinerea si promovarea valorilor si initiativelor Familiei Regale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News