Referendumul de revizuire a Constitutiei - cat va dura, cine decide?

Joi, 06 Februarie 2014, ora 17:56
1687 citiri
Referendumul de revizuire a Constitutiei - cat va dura, cine decide?

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca a informat membrii CExN asupra procedurii legale privind referendumul de revizuire a Constitutiei, el aratand ca Parlamentul va stabili data acestuia si ca probabil se va desfasura pe parcursul a doua zile.

"Pentru referendum i-am anuntat pe toti colegii mei care este procedura legala, si anume, dupa ce se adopta textul revizuirii Constitutiei, Parlamentul stabileste data alegerilor. Probabil ca vor fi doua zile, nu o singura zi, pentru referendum, dar asta decide Parlamentul", a spus Ponta.

El a aratat ca in mod sigur una dintre zile va fi ziua de 25 mai, data alegerilor europarlamentare.

E oficial - Antonescu: Referendumul, odata cu europarlamentarele. Cum schimba legea electorala

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, ca la nivelul USL nu s-a stabilit pana in prezent daca referendumul pentru revizuirea Constitutiei va avea loc pe parcursul a doua zile, precizand ca declaratiile anterioare ale liderilor USL precizau posibilitatea, si nu o decizie in acest sens.

Presedintele PNL a precizat ca la nivelul USL nu s-a stabilit daca referendumul de revizuire va avea loc pe parcusul unei singure zile sau pe parcursul a doua zile.

"In conformitate cu Legea referendumului, data trebuie stabilita de catre Parlament. Nu suntem in acea faza, suntem abia la inceputul acestui parcurs", a sustinut Antonescu.

El a declarat ca in declaratiile de la sediul USL s-a facut referire la posibilitatea organizarii referendumului pe parcursul a doua zile, si nu despre o decizie.

"S-a vorbit despre faptul ca toate prevederile si toate recomandarile atat ale Comisiei de la Venetia, cat si ale Curtii Constitutionale din Romania permit si varianta cu doua zile. Vom vedea", a mai afirmat Antonescu.

Ilie Sarbu: Referendumul, organizat intr-o singura zi, odata cu europarlamentarele

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat, luni, la RFI, ca "s-a convenit" ca referendumul pentru revizuirea Constitutiei sa fie organizat intr-o singura zi, simultan cu alegerile europarlamentare, el spunand insa ca in Parlament se mai pot schimba lucrurile.

"S-a convenit asupra unei singure zile si va avea loc odata cu alegerile europarlamentare. Au fost discutii pro si contra, ca intotdeauna, si atunci s-a ajuns la concluzia ca cei care sunt interesati, cei care doresc pot sa vina intr-o zi. Asta nu inseamna ca nu s-ar putea schimba lucrurile in Parlament, venind altii cu alte argumente.

Ilie Sarbu: Referendumul pentru Constitutie va avea loc intr-o singura zi

Cred eu ca de asta a si ramas putin neclara sau neexplicata suta la suta decizia. In Parlament se mai pot schimba lucrurile, ati vazut ca de-a lungul timpului au mai fost decizii care au infirmat deciziile Guvernului, ale USL, sunt dezbateri, oamenii vin cu argumente, din teren lucrurile se vad de multe ori altfel", a afirmat Ilie Sarbu.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Victor Ponta referendum Constitutie, #Ilie Sarbu referendum Constitutie, #Crin Antonescu referendum Constitutie, #europarlamentare referendum constitutie date , #referendum