Referendumul pentru familie: Cum vor vota liberalii

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 16:36
6248 citiri
Referendumul pentru familie: Cum vor vota liberalii
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PNL Ludovic Orban spune ca nu le va impune membrilor de partid sa voteze intr-un anume fel la referendumul pentru familie, desi PNL sustine organizarea acestuia, pentru ca subiectul tine de constiinta, iar fiecare va vota dupa cum ii dicteaza constiinta.

"Respingem orice politizare a acestui subiect. Este o initiativa cetateneasca semnata de trei milioane de cetateni romani pe care ii respectam ca si optiune. In ceea ce ne priveste, noi am sustinut ideea acestui referendum. De altfel, a existat si un protocol intre BPN si Coalitia pentru Familie. Nu vom impune fiecarui membru al PNL sa voteze intr-un anume fel. Fiind o problema de constiinta fiecare membru al PNL se va pozitiona in functie de cum ii dicteaza constiinta", a declarat duminica presedintele PNL, Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL.

El a spus ca cei care au initiat referendumul nu trebuie sa uite ca majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect in Senat si au refuzat sa-l puna pe ordinea de zi, preferand in schimb sa-l politizeze si sa-si faca o campanie din el.

"Ceea ce trebuie sa retina initiatorii referendumului este ca majoritatea PSD-ALDE a blocat adoptarea acestui proiect in Senat, unde detin majoritatea si unde au refuzat sa il puna pe ordinea de zi, preferand sa politizeze acest subiect, sa-si faca o tema de campanie politico-electorala din el. Noi consideram ca acest subiect nu trebuie politizat, iar romanii trebuie lasati sa isi exprime propria vointa la referendumul pentru definirea familiei traditionale", a spus Orban.

Referendumul privind redefinirea familiei in Constitutie va avea loc in 7 octombrie, a anuntat, sambata seara, la Neptun, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Camera Deputatilor a adoptat, in mai 2017, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei care prevede ca familia se intemeiaza pe casatoria intre un barbat si o femeie, si nu intre soti, asa cum este in prezent.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#vot PNL referendum familie, #PNL referendum familie, #referendum familie , #referendum