Referendumul lui Traian Basescu, interes major pentru electori - sondaj

Luni, 17 Iunie 2013, ora 21:36
3674 citiri
Referendumul lui Traian Basescu, interes major pentru electori - sondaj

Referendumul initiat de presedintele Traian Basescu, marti, pentru consultarea populatiei in privinta Parlamentului unicameral cu 300 de membri s-ar putea bucura de un succes in randul populatiei.

Potrivit unui sondaj online realizat de Ziare.com, 70,46 la suta dintre respondenti au sustinut ca vor merge la vot la respectivul referendum. In replica, 26,87 la suta dintre participantii la sondaj au sustinut ca nu se vor prezenta la vot, in timp ce 2,67 la suta reprezinta cei indecisi.

Sondajul a fost realizat in perioada 12-16 iunie, pe un esantion de 6.863 de persoane.

Mergeti la vot la referendumul anuntat de Basescu? - Sondaj Ziare.com

Traian Basescu a initiat marti o noua procedura de referendum, pentru consultarea populatiei in privinta Parlamentului unicameral cu 300 de membri. Totodata, presedintele si-a declinat interesul politic direct pentru revizuirea Constitutiei, deoarece nu mai poate candida la Presedintie.

Basescu: Am initiat un nou referendum - Parlament unicameral cu 300 de membri

"Am initiat in aceasta dupa-amiaza o noua procedura de referendum, daca romanii vor Parlament unicameral si Parlament cu 300 de membri. Mai exista sansa ca Parlamentul sa vina la respect fata de poporul roman si ca CCR sa respinga o lege care nu tine cont de referendum. Eu am declansat procedura si voi emite decretul in functie de ce se intampla in Parlament si la CCR", a spus Traian Basescu.

Acesta a atacat, luni, amendamentele aprobate de Comisia pentru revizuirea Constitutiei, sustinand ca "in momentul de fata Constitutia Romaniei si-a pierdut rostul de a fi revizuita"

Referendumul lui Basescu, dezbatut marti in Parlament (Video)

Plenul Parlamentului se va reuni, marti, pentru a analiza solicitarea lui Traian Basescu privind convocarea referendumului, iar un aviz in acest sens va fi dat de senatorii si deputatii din comisiile juridice, dupa care raportul va fi dezbatut in plen.

Avizul Legislativului este insa unul consultativ, iar presedintele poate decide oricand demararea procedurilor pentru referendum.

In luna februarie, un sondaj IRES pe tema Parlamentului unicameral a relevat faptul ca romanii isi doresc in continuare acelasi lucru - o singura camera a Legislativului si 300 de alesi. Astfel, peste 70% dintre romani continua sa sustina trecerea la Parlament unicameral prin desfiintarea Senatului, iar 97% doresc reducerea numarului de parlamentari la 300.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#vot referendum Parlament unicameral, #Basescu referendum Parlament unicameral, #Lege referendum CCR, #referendum 300 parlamentari , #referendum
Comentarii