Primarul liberal al Iasiului vrea sa ingroape securea razboiului cu USR-PLUS. Ce raspuns a primit

Sambata, 10 Aprilie 2021, ora 20:02
4866 citiri
Primarul liberal al Iasiului vrea sa ingroape securea razboiului cu USR-PLUS. Ce raspuns a primit
Mihai Chirica, primarul Iasiului

Edilul din Iasi Mihai Chirica si lider al organizatiei judetene PNL a declarat ca a aflat cu bucurie vestea ca reprezentantii USR-PLUS, consilierii locali, au raspuns pozitiv invitatiei de a discuta proiectele pentru Iasi si considera ca e vremea ca formatiunile sa uite de "galceava politica".

"Am primit cu bucurie vestea ca, dupa mai bine de sase luni de la alegerile locale, consilierii locali USR-PLUS raspund invitatiei de a discuta si despre proiectele Iasului. Salut aceasta deschidere si voi fi foarte atent la proiectele pe care alianta USR-PLUS le propune, pentru ca acestea sa reflecte viziunea majoritatii iesenilor si sa raspunda dorintei acestora de a avea un oras prosper si respectat. Totodata, voi incerca sa imi ofer intreaga experienta pentru a-i informa si instrui pe cei intrati mai nou in politica ieseana in legatura cu ceea ce inseamna aparatul administrativ, serviciile publice oferite de administratia locala, legislatia in domeniu, precum si modalitatea de conlucrare intre cei implicati. Doar pentru interesul cetatenilor Iasului, interes pentru care suntem dispusi sa negociem cu orice formatiune politica, delegatia consilierilor locali ai PNL va fi prezenta la sediul Primariei Municipiului Iasi duminica, 11 aprilie 2021, incepand cu ora 12.00, pentru a clarifica modalitatea de colaborare intr-un mod responsabil si productiv", a afirmat primarul Mihai Chirica, printr-un comunicat de presa remis sambata News.ro.

El a adaugat ca exista o lista de proiecte pe termen scurt, mediu si lung pentru dezvoltarea Iasiului elaborate de el si de consilierii PNL.

"In calitate de primar ales din partea PNL impreuna cu consilierii nostri, am adus deja in atentia publica o lista de proiecte pe termen scurt, mediu si lung pentru dezvoltarea in continuare a orasului: modernizarea strazilor si trotuarelor, crearea de locuri de parcare sub- si supraterane, extinderea spatiilor verzi, cumpararea de mijloace de transport ecologic (tramvaie, autobuze electrice si troleibuze), crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport public si de noi piste pentru biciclete, modernizarea iluminatului public, sustinerea scolii prin modernizarea si construirea de crese, gradinite si scoli, sustinerea culturii, modernizarea si crearea de noi spatii de joaca, modernizarea si construirea de sali si terenuri de sport etc. Aceasta este viziunea liberala de dezvoltare a orasului, completata cu sprijinirea mediului de afaceri local, indiferent de domeniul de activitate", a completat edilul din Iasi.

Negocieri esuate la Iasi intre PNL si USR PLUS. Chirica: Scopul USR PLUS e sa faca scandal. Chichirau: Alianta cu PNL, neserioasa

Acesta a mai spus ca va coordona o echipa desemnat de Biroul Politic Local care sa lucreze in interesul iesenilor, dincolo de interesele oricarui om politic sau formatiuni politice.

"Din calitatea de primar ales al iesenilor si de presedinte al Organizatiei Municipale a PNL Iasi voi coordona echipa desemnata de Biroul Politic Local, astfel incat interesul iesenilor sa primeze asupra intereselor oricarui om politic sau oricarei formatiuni politice. Consider ca este timpul sa uitam galceava politica, sa ne aplecam cu adevarat asupra proiectelor orasului si sa demonstram responsabilitate si competenta in sustinerea si implementarea acestora. De asemenea, cu tot respectul cuvenit, fac apel la consilierii locali USR-PLUS sa inteleaga ca, indiferent de partidul din care fac parte, imi doresc ca unul dintre acestia sa devina partenerul meu politic si colegul meu de munca, din functia de viceprimar. Este dorinta legitima a oricarui politician ca, atunci cand se afla la guvernare, sa ocupe o functie de conducere in esalonul al doilea al administratiei locale si de a avea onoarea de a reprezenta iesenii din pozitia de viceprimar", a mai precizat Mihai Chirica.

Primarul Chirica, in pragul unei casatorii din interes: "PNL Iasi a cerut in casatorie pe termen scurt USR PLUS pentru a face bine Iasului"

Liberalul i-a invitat pe cei de la USR-PLUS sa sustina ulterior discutiei de duminica o conferinta de presa impreuna la sediul Primariei Iasi ca sa le prezinte oamenilor concluzia intalnirii.

Primarul Mihai Chirica someaza USR-PLUS . "Le transmit ca dupa 15 aprilie nu va mai exista nicio negociere"

"Vreau ca in echipa, impreuna cu viceprimarii si cu consilierii locali, sa le aratam tuturor ca stim ce dorim, ca vrem si putem sa realizam lucruri frumoase pentru ieseni! Vom avea multa treaba, dar eu stiu sa lucrez in echipa si ii voi sprijini pentru a nu-si pierde timpul si nici scopul pentru care au fost alesi! Dupa finalizarea discutiilor de duminica, 11 aprilie 2021, propun delegatiei USR-PLUS sa sustinem impreuna o conferinta de presa in interiorul sediului Primariei Municipiului Iasi, pentru a le prezenta iesenilor concluziile intalnirii", a conchis Chirica.

In ultima perioada au fost dispute intre PNL si USR-PLUS la nivel local, cu privire la masurile pentru Iasi. Astfel, un exemplu ar fi faptul ca in Iasi, consilierii locali au respins proiectul care viza alocarea de noi fonduri pentru clubul de fotbal Politehnica Iasi, sedinta de consiliu fiind extrem de tensionata, cu acuze intre edilul liberal Mihai Chirica si reprezentantii USR-PLUS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Israelul a luat în considerare lovituri rapide de represalii împotriva Iranului. „Va exista evident un răspuns”
Armata israeliană a luat în considerare efectuarea unor lovituri rapide împotriva Iranului ca represalii la atacul cu rachete şi drone lansat de Teheran în weekendul trecut asupra teritoriului...
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
De ce are nevoie Ucraina pentru a câștiga războiul cu Rusia. Sfatul fostului comandant al trupelor americane în Europa
Victoria pentru Ucraina este acum cea mai bună modalitate de a ne asigura că NATO nu trebuie niciodată să lupte direct împotriva Rusiei. La zece ani de la invazia Rusiei în Ucraina, care a...
#Primaria iasi, #negocieri, #USRPLUS PNL, #liberali, #razboi , #negocieri