Razvan Murgeanu: Gata cu salile de sport, de-acum investim in locuinte

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 10:25
2687 citiri
Razvan Murgeanu: Gata cu salile de sport, de-acum investim in locuinte
Foto: Arhiva

Secretarul de stat Razvan Murgeanu a declarat, marti, ca s-a terminat cu inaltarea salilor de sport si ca nu vor mai fi acordati bani pentru asemenea investitii.

"Am renuntat la chestiunea cu salile de sport, pentru ca m-am dus si eu sa vad ce se intampla acolo si se fac niste parastase de toata frumusetea. Se face orice altceva numai nu fotbal sau handbal. O aiureala, cu alte cuvinte.

Atunci am stopat programul asta si am bagat totul in case. Deci banii pe care ii mai avem noi acum vor fi dati la ANL-uri", a declarat Murgeanu, intr-o conferinta de presa la Tecuci, scrie Adevarul.

Acesta a subliniat insa ca nu toate investitiile in sali de sport au fost aberatii.

"Am luat acum 475 de milioane de lei din buget. E adevarat ca i-am luat pentru locuinte. Banii au fost luati de la sali de sport, bazine de inot. Din pacate, ce nu a inteles foarte multa lume, este faptul ca nu Udrea a fost de vina ca s-au facut nu stiu ce sali de sport pe la nu stiu ce 'cocarlatele', pentru ca alea erau niste sali de sport incepute de 3 ani de zile. Si trebuiau terminate pentru ca altfel se pierdeau banii", a declarat oficialul.

Udrea ii raspunde lui Ungureanu: Borbely si Blaga au inceput bazinele de inot

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, saptamana trecuta, la postul public de televiziune, ca fondurile ministerelor rezervate diferitelor proiecte, precum constructia de piscine, vor fi reorientate catre alte programe, adaugand ca el nu are o mare "apetenta" pentru piscine sapate in diferite localitati, deoarece Romania nu este "o tara de inotatori".

In replica, Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si actual vicepresedinte PDL, a declarat ca seful Guvernului s-a referit, probabil, la Laszlo Borbely si Vasile Blaga, ministrii in mandatul carora a inceput programul constructiei de bazine de inot, si a precizat ca nici ea nu are "apetente" pentru piscine in toata tara, "nici macar pentru cea de la Lacul 1", cu atat mai mult cu cat, spre deosebire chiar si de premier, ea nu inoata.

Surse oficiale au declarat, ulterior, ca premierul Ungureanu a cerut ministrilor sa taie din cheltuielile pregatite pentru deplasari externe si actiuni de promovare in strainatate, precum targuri si expozitii, astfel de solicitari fiind transmise atat Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cat si altor institutii.

In cazul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, premierul a cerut si reducerea cheltuielilor cu salile de sport.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#sali sport investitii, #sali sport locuinte ANL, #Murgeanu sali sport , #minister