Rares Bogdan, despre lupta pentru sefia partidului: "PNL are nevoie de o reimprospatare. Nu cred ca este corect sa se spuna ca am tradat pe cineva"

Luni, 31 Mai 2021, ora 07:55
5074 citiri
Rares Bogdan, despre lupta pentru sefia partidului: "PNL are nevoie de o reimprospatare. Nu cred ca este corect sa se spuna ca am tradat pe cineva"
Rares Bogdan, prim-vicerpresedintele PNL FOTO Facebook/ Rares Bogdan

Rares Bogdan l-a criticat duminica, 30 mai, pe actualul presedinte al liberalilor, Ludovic Orban, dupa ce si-a anuntat oficial sutinerea pentru premierul Florin Citu la conducerea PNL.

"Eu nu am tradat pe nimeni. Eu am venit in PNL. Nu am venit pentru un om sau adus de un om. Eu am venit in PNL si cred ca PNL are nevoie de o reimprospatare, deci nu cred ca este corect sa se spuna ca am tradat pe cineva.

Nu am tradat pe nimeni, am ramas liberal si voi ramane liberal. Oricum, se va incheia acest periplu de patru luni de zile de batalie interna, pe care eu sper foarte sincer sa se desfasoare cu armele corecte, fara atacuri la persoane. Avem responsabilitatea guvernarii, in primul rand. Nu ne putem juca cu Romania, batalia electorala pe care o avem de dus este abia peste trei ani de zile. Nu stiu ce a vrut sa spuna domnul Ludovic Orban. Ii multumesc pentru cuvinte. Nu a facut decat sa recunoasca o chestiune vizibila, atunci cand eu am venit in PNL si m-am implicat, am energizat partidul, aducand patru-cinci, nu stiu cate procente, cu siguranta un procent am adus. Si lucrul acesta s-a vazut", a declarat Rares Bogdan la Antena 3.

Reactia europarlamentarului a venit dupa ce presedintele PNL a fost intrebat duminica daca simte ca a fost tradat de Rares Bogdan.

"Este optiunea fiecarui membru al PNL. Stiti foarte bine ca Rares Bogdan a avut anumite declaratii nu foarte prietenoase la adresa mea si orice observator atent se putea astepta... Dar, deocamdata, a fost intr-o poza.

(...) La Congresul PNL vor participa 5.000 de delegati. Optiunea celor 5.000 de delegati va fi stabilita pe baza ofertelor, pe baza istoricului pe care il avem fiecare si, de asemenea, in functie de optiunea celor 200.000 de membri ai PNL, pentru ca un delegat trebuie sa reprezinte niste optiuni", a spus presedintele PNL.

De asemenea, in discursul sustinut in cadrul Consiliului National al PNL, liderul liberalilor a punctat ca de fiecare data cand a fost atacat din interior, a intors si celalalt obraz. Orban sustine ca a facut asta pentru ca si cei care nu au fost alaturi de el raman colegii sai. Congresul National al PNL este programat la data de 25 septembrie.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, nu exclude posibilitatea de a mai aparea candidati la sefia formatiunii. "PNL este un partid democratic, in care nimeni nu a fost descurajat sa candideze daca are o oferta serioasa", a declarat Orban. Intrebat daca considera tradare faptul ca Rares Bogdan il sustine pe Florin Citu. Orban a afirmat: "Deocamdata, a fost doar intr-o poza".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
#Rares Bogdan PNL, #Ludovic Orban PNL, #stiri politica , #stiri politice