Radu Oprea (PSD): Dupa doua luni de guvernare a dreptei suntem in mijlocul unui dezastru

Joi, 11 Februarie 2021, ora 17:38
3192 citiri
Radu Oprea (PSD): Dupa doua luni de guvernare a dreptei suntem in mijlocul unui dezastru
FOTO Radu Oprea

Senatorul PSD Radu Oprea a declarat joi ca, dupa doua luni de guvernare a dreptei, Romania este "in mijlocul unui dezastru", iar cel mai relevant semnal este absenta proiectului de buget.

"Dupa doua luni de guvernare a dreptei, suntem in mijlocul unui dezastru. Cel mai relevant semnal este absenta proiectului de buget. Nu a ajuns inca la Parlament, nu a ajuns la comisiile de specialitate. Explicatia este, din pacate, dramatica - PNL, USR PLUS, UDMR sunt flamanzi de putere si de acces la banii publici. Mint cu nesimtire cand spun ca discuta despre reforme si dezvoltare.(...) Nu se inteleg pe cat de mari sunt feliile fiecarui partid.

Miza este doar sa satisfaca foamea clientelei politice. Pentru restul tarii - austeritate. Romanii pot sa moara de foame. Guvernarea de dreapta le ingheata salariile si pensiile. (...) Cel mai cinic exemplu al faptului ca i-au mintit constant pe romani, nu numai in campania electorala, ci si dupa ce au preluat puterea, este tratamentul la care ii supun pe copii si tineri.

Anuleaza total cresterea alocatiilor (...), cum se angajasera in decembrie. Lasa copiii fara acces la educatie nesubventionand transportul elevilor la scoli, mai ales in mediul rural. Taie gratuitatea studentilor pe calea ferata. Aceasta este Romania educata a domnului Iohannis, transpusa in actul de guvernare", a spus Oprea, intr-o conferinta de presa la sediul central al PSD.

Potrivit acestuia, PSD someaza actuala coalitie majoritara "sa stopeze jocul sinistru cu uite bugetul, nu e bugetul" si sa termine cu taierile, "fiindca prin inghetare nu obtii dezvoltare".

"Distrug HORECA taind voucherele de vacanta, condamna la faliment IMM-urile fraudand alocarile de granturi de la Ministerul Economiei, pun in pericol vieti reducand banii pentru spitale. Ce este si mai socant este ca taierile anuntate ieri de catre premier reprezinta doar 1% din PIB. Daca luam in considerare indicatorii macro anuntati deja, rezulta ca Guvernul mai trebuie sa taie inca 27 de miliarde de lei pentru a ajunge la un deficit de 7,16% din PIB", a sustinut Oprea.

El a amintit ca PSD a propus un buget cu un deficit de 7,26% care includea toate cresterile salariale, de alocatii si de pensii prevazute de legile in vigoare.

"Guvernul vine cu un deficit de 7,16%, noi am propus 7,26%, dar includeam toate aceste cresteri. Asta inseamna ca aceasta guvernare de dreapta isi propune sa fure din banii romanilor cel putin 27 de miliarde de lei, adica 5,5 miliarde de euro. In ce priveste prezenta premierului Citu astazi la Buxelles - sa te duci in fata Comisiei Europene fara buget si fara plan national de redresare si rezilienta reprezinta dovada cea mai clara de iresponsabilitate.

E ca si cum eu sau dumneavoastra am vrea sa luam un credit, dar mergem la banca fara adeverinta de venit. Asta arata ca guvernarea isi bate joc de cea mai importanta resursa de redresare a tarii - banii europeni", a mai afirmat Oprea.

O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
O țară vecină rămâne fără guvern și se îndreaptă spre alegeri anticipate. Fostul premier a refuzat propunerea președintelui
Partidul populist bulgar ITN (Există un astfel de popor) a refuzat joi mandatul de formare a unui nou guvern naţional, deschizând calea pentru ca preşedintele Rumen Radev să convoace alegeri...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#radu oprea, #PSD, #guvern, #critici , #guvern