PSD a votat în unanimitate demararea negocierilor cu PNL-UDMR şi minorităţi pentru formarea Guvernului - surse

Luni, 08 Noiembrie 2021, ora 12:43 3046 citiri
Marcel Ciolacu, liderul PSD FOTO Facebook/ Marcel Ciolacu

Conducerea PSD a votat, luni, în unanimitate, să demareze negocierile pentru formarea unui guvern cu PNL-UDMR şi minorităţi, au precizat surse social-democrate pentru News.ro.

Decizia a fost luată în Consiliul Naţional al Partidului Social Democrat care s-a reunit luni, de la ora 11.00.

Social-democraţii au avut deja o întâlnire cu conducerea Partidului Naţional Liberal, în urma căreia s-a convenit că fircare formaţiune va merge în forurile de conducere pentru a decide dacă vor o astfel de coaliţie de guvernare.

PSD a pregătit şi un program de guvernare cu mai multe măsuri care ar trebui implementate după intrarea PSD în Guvern.

Liderii social-democraţi au stabilit mai multe condiţii pentru a intra la guvernare alături de PNL, cea mai importantă fiind modificarea Constituţiei - de la republică semiprezidenţială la republică parlamentară, susţin surse politice pentru News.ro.

În primul rând, PSD îşi doreşte ca numărul de ministere să crească la 20, iar social-democraţii să primească jumătate, ca urmare a ponderii parlamentare. Restul ministerelor ar urma să fie împărţite între PNL şi UDMR.

De asemenea, PSD e dispus să renunţe la funcţia de prim-ministru, cu condiţia să primească postul de vicepremier, numele vehiculate fiind Sorin Grindeanu şi Vasile Dîncu. Social-democraţii şi-au mai stabilit ca priorităţi Ministerul de Finanţe şi funcţia de secretar general al guvernului, două instituţii-cheie pentru activitatea Executivului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
#PSD, #PNL, #UDMR, #guvern, #vot , #