PSD anunță că îi face plângere penală lui Florin Cîțu: ”Premierul dă o ordonanță de urgență ca să-i plătească pe cei care l-au votat la Congresul PNL”

Luni, 04 Octombrie 2021, ora 14:14 11307 citiri
Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD FOTO Facebook/ Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că social-democraţii îi vor face o plângere penală premierului Florin Cîţu, în urma declaraţiilor făcute de Ludovic Orban, la o emisiune TV, potrivit cărora premierul dă o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i plăti pe primarii liberali care l-au votat la Congresul din 25 septembrie.

”Vom face această plângere. Ştiţi cum? Citând chiar din ce a spus fostul preşedinte PNL, aseară, că prim-ministrul Florin Cîţu dă o ordonanţă de urgenţă, astăzi sau mâine, când au şedinţa de guvern, ca să-i plătească pe cei care l-au votat. Asta spune un membru de vază al partidului, cel care până mai ieri conducea partidul”, a spus Sorin Grindeanu.

El a continuat: ”Păi atunci cum să nu faci plângere cu citat din Ludovic Orban? Nu poţi să împarţi ţara în primarii PNL şi primari ne-PNL. Toate comunităţile din România au nevoie de bani şi trebuie să existe criterii după care împarţi aceşti bani”, a mai spus Sorin Grindeanu. Despre un posibil miting al primarilor PSD, la Palatul Cotroceni, Grindeanu a arătat că a fost doar o discuţie despre aceste acţiuni.

”Haideţi să vedem în ce mod va da HG-ul Cîţu, dacă este astăzi sau mâine, că nu ştim foarte exact şi modul în care va împărţi banii din fondul de rezervă. În momentul acela, oricum vom lua o decizie legată de această plângere penală şi de alte măsuri pe care le vom lua”, a mai afirmat Grindeanu.

Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea TV, că ceea ce s-a întâmplat la Congresul PNL a fost un ”teatru al absurdului”, şi că nu a fost un Congres în care oamenii au votat liber, fiind patru sisteme de control al votului.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News