Sondaj Politico: PNL este în cădere liberă iar PSD are aproape cât toată coaliţia. Cum au evoluat USR și AUR

Luni, 16 August 2021, ora 21:109773 citiri
Sondaj Politico: PNL este în cădere liberă iar PSD are aproape cât toată coaliţia. Cum au evoluat USR și AUR
La șapte luni de la ultimele alegeri din România, PSD a ajuns la 34% din opțiunile electoratului FOTO Hepta

O statistică prezentată de politico.eu, care urmărește date naționale și intenția de vot prezentate în sondajele din toate țarile din Uniunea Europeană, actualizate zilnic, arată că, la opt luni de la ultimele alegeri din România, PSD a ajuns la 34% din opțiunile electoratului.

În ultima perioadă, PNL a scăzut în intenția de vor și a ajuns la 18%, potrivitpolitico.eu.

De asmenea, Alianța USR PLUS (așa cum a participat la ultimele alegeri parlamentare, unde a obținut 15,4% din voturi) a scăzut la 12% în intenția de vot a electoratului, fiind depășită de AUR, care are 14%, iar la alegerile parlamentare a obținut un scor de 9,1%.

UDMR se poziționează la limita pragului electoral, cu 5% intenție de vot, în timp ce restul partidelor aunt sub pragul electoral. PMP are 4% în intenția de vot, în timp ce Pro România și PPUSL câte 3%.

PSD a obtinut la alegerile parlamentare 29,32% dintre voturile exprimate pentru Senat si 28,90% pentru Camera Deputatilor, iar PNL - 25,58% la Senat si 25,19% la Camera Deputatilor, potrivit datelor finale, inainte de solutionarea contestatiilor, prezentate miercuri, 9 decembrie, de Biroul Electoral Central.

Pe locul al treilea se situeaza Alianta USR PLUS, care a obtinut 15,86% la Senat si 15,37% la Camera Deputatilor.

Partidul pentru Unirea Romanilor (AUR) are 9,17% dintre voturi la Senat si 9,08% la Camera Deputatilor, iar UDMR a obtinut 5,89% la Senat si 5,74% la Camera Deputatilor.

PMP si Pro Romania nu au atins pragul de 5% pentru a intra in Parlament.

Datele prezentate sunt obtinute din centralizarea rezultatelor inainte de solutionarea contestatiilor depuse la Biroul Electoral Central.

Citeste si:
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News