Protestul ciobanilor: Un fost ministru invata tehnocratii lui Ciolos cum e cu ordonantele de urgenta

Marti, 15 Decembrie 2015, ora 23:33
4131 citiri
Protestul ciobanilor: Un fost ministru invata tehnocratii lui Ciolos cum e cu ordonantele de urgenta
Foto: Arhiva Facebook/Daniel Constantin

Guvernul poate da o ordonanta de urgenta pana pe data de 21 decembrie, cand se incheie sesiunea parlamentara, prin care modifica Legea 149/2015 - Legea vanatorii - sub aspectul celor doua probleme sesizate de fermieri, a declarat, marti, fostul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin.

"Guvernul poate si sunt convins ca va da o ordonanta de urgenta pana pe data de 21 decembrie, atunci cand se incheie sesiunea parlamentara, prin care modifica Legea 149/2015 sub aspectul celor doua probleme sesizate de fermieri, respectiv numarul de caini si perioada in care se interzice pasunatul (6 decembrie - 24 aprilie). Aceasta este solutia corecta si sunt convins ca vor lucra cele doua ministere - Agricultura si Mediu - ca sa elaboreze actul normativ. Ordonanta va produce efecte de a doua zi. Cu alte cuvinte ciobanii pot sa faca ce vor, iar ordonanta isi urmeaza traseul ei ca sa fie aprobata prin lege", a precizat Daniel Constantin, deputat ALDE.

Ciobanii au plecat de la Parlament, dar ameninta ca se vor intoarce cu tot cu oi

Fostul sef de la Agricultura a reiterat ca 21 decembrie este ultima zi in care Guvernul poate sa dea o ordonanta de urgenta deoarece dupa aceasta data se intra pe legea de abilitare a Guvernului de a da ordonante si nu e trecuta aceasta chestiune in legea de abilitare. "Ea a fost aprobata azi (marti, n.r.) si nu a fost trecuta problema Legii vanatorii, ori ea trebuia sa fie mentionata acolo", a adaugat Constantin.

Cateva mii de ciobani s-au adunat, marti, la Palatul Parlamentului, pentru a protesta fata de legea care reduce numarul de caini pe care crescatorii de animale il pot folosi pentru protejarea stanii si interzice infiintarea, intretinerea sau recoltarea culturilor agricole fara asigurarea protectiei faunei de interes cinegetic.

Cristiana Anghel a facut-o de oaie. Replica pentru un cioban: Eu fac legea. Prostule!

Cristiana Anghel, despre ciobanul pe care l-a numit "prost": Era un infiltrat de la servicii. Nu mirosea a oaie, mirosea a parfum!

Intrarea in vigoare a Legii 149/2015 care modifica Legea vanatorii si a protectiei fondului cinegetic 407/2006 prejudiciaza in mod abuziv crescatorii de rumegatoare din Romania, dreptul la asociere al vanatorilor si ingradeste dreptul la proprietate, potrivit asociatiilor de profil.

Oierii au incheiat protestul numai dupa ce a fost semnat un protocol intre Comisia de Agricultura din Camera Deputatilor, Ministerele Agriculturii si Mediului si Federatia Agrostar, protocol care parafeaza modificarea unor articole din Legea Vanatorii.

Protestul ciobanilor: Amenzi intre 500 si 20.000 de lei date oierilor pentru violente

Protocolul are doua puncte: primul face referire la modificarea prin Ordonanta de Urgenta a celor doua articole controversate din Legea Vanatorii, respectiv cele referitoare la pasunat si la numarul de caini pe care crescatorii de animale il pot folosi pentru protejarea stanii, iar punctul doi prevede constituirea unui grup de lucru, in perioada urmatoare, format din cele patru parti semnatare, care va modifica toate prevederile legale in vigoare cu incidenta asupra bunei desfasurari in sectorul agricol.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Daniel Constantin guvern ordonante urgenta, #ciobani protest lege caini stana , #guvern ordonante