Protestele fata de noua Lege a salarizarii continua, deputatii nu sunt impresionati: Saptamana viitoare se da vot final

Miercuri, 31 Mai 2017, ora 15:07
3430 citiri
Protestele fata de noua Lege a salarizarii continua, deputatii nu sunt impresionati: Saptamana viitoare se da vot final
Foto: captura video Digi24

Peste 500 de angajati din administratia publica locala au protestat, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, in Piata Constitutiei, nemultumiti de proiectul Legii salarizarii.

Salariatii din administratia publica cer o grila de salarizare, precizand ca sunt singurii bugetari care nu au una, salariul de baza putand fi stabilit prin hotarari ale administratiilor locale, fapt care incalca Constitutia.

La protest au participat angajati din primarii si consilii locale din mai multe judete, dar si politisti locali si salariati ai directiilor de asistenta sociala si protectia copilului atat din Bucuresti, cat si din Iasi, Satu Mare, Bistrita-Nasaud sau Iasi.

Manifestantii au fluierat si au suflat in vuvuzele, avand pancarte si steaguri cu numele sindicatelor din care fac parte.

"Se doreste privatizarea administratiei publice locale. Din pacate, grila nu apare pe nicaieri pentru administratia publica locala si tocmai de aceea ne aflam aici si vom continua protestele si dupa 6 iunie. In cazul in care revendicarile noastre nu se vor rezolva, vom declansa greva spontana in toata ramura de administratie publica locala", a spus Nicu Naie, lider al Sindicatului Politistilor Locali Sector 2.

Protestul, care a inceput la ora 11.00, a fost autorizat pana la ora 13.00.

De asemenea, angajatii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Sibiu au intrerupt lucrul, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, nemultumiti de Legea salarizarii. Aproximativ 70 de persoane au iesit in curtea institutiei, blocand complet activitatea institutiei pana la ora 13.00.

"Vrem sa fie apreciate rolul, misiunea si importanta pe care asistenta sociala o are intr-o societate, sa se inteleaga faptul ca noi lucram cu destinele frante ale unei paturi sociale din ce in ce mai groase si ca discrepantele salariale intre colegii din alte DGASPC-uri din tara aduc profunde dezechilibre si nemultumiri in randul tuturor angajatilor din acest sistem", a declarat Maria Popa, reprezentantul angajatilor DGASPC Sibiu.

Protestele categoriilor de bugetari nemultumiti de noua lege a salarizarii au inceput marti, in toata tara, si vor continua si saptamana viitoare, cand proiectul se va afla pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, decizionala.

Deputatii din comisia de munca au finalizat marti seara aproape in intregime dezbaterea legii salarizarii, urmand ca raportul final sa fie redactat martea viitoare, zi in care actul normativ va intra si in plenul Camerei Deputatilor.

Fata de varianta adoptata de Senat, deputatii au aprobat o serie de majorari de salarii si sporuri pentru mai multe categorii de functionari, dar au scazut indemnizatiile primarilor de orase, crescandu-le pe cele ale vicepresedintilor de Consilii Judetene.

Citeste mai multe despre:

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#proteste legea salarizarii , #legea salarizarii