Proteste în timpul congresului PNL. Sindicaliştii cer demisii. "Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului"

Sambata, 25 Septembrie 2021, ora 10:02
2187 citiri
Proteste în timpul congresului PNL. Sindicaliştii cer demisii. "Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului"
Reprezentanții Declic au adus în fața Romexpo un ciolan uriaș FOTO Facebook

Zeci de oameni protestează sâmbătă, 25 septembrie, în ziua în care se decide soarta Partidului Național Liberal, iar manifestanții solicită urgent demisii.

Cartel Alfa vrea creșterea salariului minim, plafonarea prețurilor la energie electrică, dar și pensii decente. In schimb, AUR a anunțat că va protesta în timpul congresului, potrivit realitatea.net.

Sindicaliştii din cadrul confederaţiei Cartel Alfa au anunţat că vor organiza o acţiune de protest la adresa Guvernului sâmbătă, 25 septembrie, în perioada în care se va desfăşura Congresul PNL.

Sindicaliștii au comunicat că pe 25 septembrie 2021 are loc o acțiune de protest în timpul congresului PNL „pentru a le reaminti membrilor partidului care încă ocupă birourile din Palatul Victoria că a guverna înseamnă a lua măsuri pentru creșterea bunăstării cetățenilor, a tuturor cetățenilor, nu doar a celor 1% care câștigă peste 3.000 euro.

Astfel, va avea loc o acțiune de distribuire de materiale informative privind revendicările lucrătorilor, cerându-le delegaților ca intervențiile și deciziile din cadrul congresului să aibă prioritar în vedere agenda cetățenilor și obiectivul bunăstării generale”.

"Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală"

„Am semnalat încă de la începutul anului existența conflictului social în societate, între cetățeni și reprezentanții puterii – Guvern și Parlament . În loc de dialog, Guvernul Cîțu a ales atacurile și campaniile de delegitimare a mișcării sindicale, catalogând sindicatele drept structuri “mafiote”, iar Președintele, în ciuda apelurilor repetate, a refuzat sistematic rolul de mediator pe care Constituția i-l impune.

Lupta acerbă pentru a pune mâna pe resursele publice a deturnat cu totul acțiunea guvernamentală către interese personale și pentru satisfacerea clientelei proprii de partid. Abuzul de putere se manifestă la toate nivelurile și a acaparat toate instituțiile statului.

Acțiunile anti-cetățeni - sărăcirea populației prin înghețarea veniturilor și pensiilor, explozia necontrolată a prețurilor, destructurarea serviciilor sociale și subfinanțarea serviciilor publice – sunt cu atât mai cinice cu cât la nivel European, prin președinte Iohannis, România s-a angajat să orienteze eforturile de revenire din criza sanitară prin politici centrate prioritar pe bunăstarea cetățenilor, creșterea veniturilor și reducerea inegalităților sociale”, a mai transmis Cartel Alfa, într-un comunicat de presă.

De asemenea, reprezentanții Comunității Declic organizează sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 9.00, un protest în față la Romexpo, unde are loc congresul PNL. Aceștia au anunțat că aduc liberalilor un "ciolan" de mari dimensiuni, înalt de peste 2.5 metri, cu mesajul: „După ce vă împărțiți ciolanul, desființați Secția Specială!".

Protest Corupția Ucide, Rezistența. Organizațiile civice Corupția Ucide, Inițiativa România, Rezistența, Geeks for Democracy și Insistăm au anunțat că sâmbătă, 25 septembrie, de la ora 9.00, îi vor cere demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier.

„Cerem DEMISIA premierului Florin Cîţu și refacerea de urgenţă a coaliţiei de guvernare! Florin Cîţu s-a dovedit a fi incapabil să conducă guvernul şi să menţină coaliţia de la guvernare pe care oamenii au învestit-o prin vot. PNL nu a fost ales să guverneze singur, ori misiunea acestuia este în mod evident concentrată pe distrugerea coaliţiei şi epurarea miniştrilor şi secretarilor de stat care nu-i servesc interesele personale”, au transmis organizațiile civice.

Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Ce alimente vor avea prețuri plafonate până la finalul anului. Cîțu: "Când elimini astfel de măsuri, prețurile explodează"
Prețurile plafonate ale alimentelor de bază rămân valabile în continuare după ce Președintele Klaus Iohannis a semnat prelungirea ordonanței de urgență care le reglementează miercuri, 27...
Protest Greenpeace la sediul OMV Petrom. Ce au scris activiștii pe clădirea cu vopsea galbenă FOTO
Protest Greenpeace la sediul OMV Petrom. Ce au scris activiștii pe clădirea cu vopsea galbenă FOTO
Activiştii Greenpeace protestează, miercuri, 27 martie, la sediul OMV Petrom, împotriva noului proiect de gaze fosile al OMV Petrom, Neptun Deep, afirmând că va ameninţa habitatele din Marea...
#congres PNL, #proteste, #romexpo, #cartel alfa, #declic, #demisii, #Florin Citu , #congres PNL