Propunerile lui Basescu privind statutul alesilor, respinse (Video)

Luni, 11 Februarie 2013, ora 18:01 4404 citiri
Foto: Arhiva

Comisiile juridice reunite au decis luni, cu 20 de voturi "pentru", cinci voturi "contra" si o abtinere, eliminarea din Statutul deputatului si senatorului a articolului care spune ca mandatul unui ales inceteaza daca nu contesta un raport de incompatibilitate dat de ANI.

Varianta finala va fi decisa in Comisia de statut.

Punctul de vedere al ANI cu privire la Statutul parlamentarilor

In cererea de reexaminare, Traian Basescu a cerut includerea alineatului d). "Printre cazurile de incetare a mandatului de deputat sau de senator datorata incompatibilitatii, prevazute la Articolul I, pct. 3 din noua lege, nu este inclusa situatia prin care se constata incompatibilitatea printr-un raport al Agentiei Nationale de Integritate, necontestat la instantele judecatoresti.

Practic, datorita textului de lege ambiguu, se poate ajunge la situatia in care un parlamentar aflat in stare de incompatibilitate constatata de Agentia Nationala de Integritate, refuza sa notifice Biroul permanent al Camerei din care face parte cu privire la starea sa de incompatibilitate si isi continua exercitarea mandatului.

De aceea, consideram ca o asemenea optiune a legiuitorului lipseste de continut activitatea Agentiei Nationale de Integritate", a scris Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News