Începe procesul ”trădătorului” USR de la Iași, în urma căruia ar putea rămâne fără funcția de viceprimar

Vineri, 03 Septembrie 2021, ora 08:063687 citiri
Începe procesul ”trădătorului” USR de la Iași, în urma căruia ar putea rămâne fără funcția de viceprimar
FOTO Facebook / Andrei Baciu

Tribunalul Iaşi a stabilit la 28 septembrie primul termen de judecată al procesului în cazul excluderii din USRPLUS a viceprimarului Cezar Baciu.

Potrivit informaţiilor publicate pe portalul justiţiei, judecătorii vor analiza solicitarea de anulare a excluderii pe 28 septembrie. Viceprimarul Baciu a depus o cerere în acest sens la sfârşitul lunii mai, după ce biroul politic naţional al USRPLUS l-a exclus din partid. Organizaţia politică a luat această decizie după ce Cezar Baciu a ignorat o decizie a partidului şi a votat în favoarea aprobării bugetului Iaşului pe anul în curs.

Ulterior, Baciu a fost ales viceprimar la propunerea PNL. În acelaşi timp, USRPLUS s-a delimitat de actualul viceprimar şi a anunţat, în mai multe rânduri, că Cezar Baciu nu are susţinerea politică a partidului care l-a promovat pe listă pentru o funcţie de consilier local, relatează Ziarul de Iași.

Baciu a devenit consilier pe filiera USR din partid. Dacă judecătorii ieşeni vor respinge acţiunea lui Baciu, atunci, acesta îşi va pierde calitatea de consilier local şi, implicit, pe cea de viceprimar. Într-un astfel de caz, în locul acestuia va intra în Consiliu următoarea persoană de pe lista USRPLUS de la alegeri (Oana Codru, arhitect).

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News