Pro Democratia: Suspiciuni de frauda la alegerile din Colegiul 19

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 14:01
2161 citiri
Pro Democratia: Suspiciuni de frauda la alegerile din Colegiul 19
Foto: Chronicle.Pitt.Edu

Alegerile din Colegiul 19 al Capitalei au fost caracterizate prin absenteism la vot si suspiciuni de frauda electorala, sustin reprezentantii asociatiei Pro Democratia.

Pro Democratia noteaza ca in colegiul 19 s-au amenajat 61 de sectii de votare, iar alegerile pentru desemnarea unui reprezentant in Camera Deputatilor nu au fost lipsite de incidente.

"Observatorii APD au semnalat cazuri de suspiciuni de fraudare a alegerilor si, in contextul unui numar redus de votanti, cazurile semnalate sunt semnificative", se arata intr-un comunicat al asociatiei Pro Democratia, remis Ziare.com.

Pro Democratia anunta ca, in zona sectiei de votare numarul 756, a fost reperat, in mai multe ocazii, un autoturism inmatriculat cu numarul B 85 GUZ. In acelasi timp, grupuri organizate de cate 5-6 persoane veneau sa voteze.

Votantii, adusi cu microbuzele si afise electorale langa sectiile de votare

La sesizarea observatorului APD, presedintele sectiei de votare a solicitat politiei sa legitimeze persoanele care erau in autoturismul cu numarul respectiv. Ulterior, au venit la sectia de vot grupuri mai numeroase, in microbuze, insa au fost oprite de politie la solicitarea presedintelui sectiei.

Sediul de campanie al lui Teo vandalizat, Cristian Preda o acuza pe Liliana Minca

O alta neregula observata se refera la existenta materialelor electorale in zona sectiilor de votare. Astfel, la sectia numarul 704, aproximativ la ora 08:00, au fost imprastiate materiale electorale. Presedintele sectiei a luat masurile pentru ca acestea sa fie indepartate.

Alegeri: Prezenta finala la vot in Colegiul 19: 14,65%

In mod asemanator, in preajma sectiei de votare numarul 721, la mai putin de 10 metri, erau lipite afise electorale. Acestea au fost indepartate dupa sesizarea verbala a observatorului APD.

Mihai Voicu: Piedone a facut blat in colegiul 19

La sectia de votare numarul 754, s-a prezentat la vot o persoana in varsta care figura in software-ul folosit pentru informatizarea sectiei ca ar fi votat, dar nu avea autocolantul aplicat pe buletin si nici nu era semnata in lista electorala. Acest incident a fost considerat o eroare a sistemului.

Observatorii APD au semnalat, de asemenea, si probleme legate de modul de organizare a scrutinului. La sectia de votare numarul 742, pe intreaga durata a zilei, in urma scanarii documentului de identitate, nu era afisat si CNP-ul.

Votantii au fost verificati in listele de votare inainte sa primeasca buletinele de vot.

BEM: Teo Trandafir a castigat alegerile in Colegiul 19, cu 54%

Alegerile din Colegiul 19 au fost castigate de fosta realizatoare de emisiuni TV Teo Trandafir, care a obtinut 8.154 de voturi, adica 54,02% din numarul total de voturi exprimate, a anuntat luni Biroul Central Municipal.

Contracandidatul sau, Liliana Minca, reprezentand Alianta PSD-PC, a primit 45,98% din voturile valabil exprimate, respectiv 6.939 voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Pro Democratia, #alegeri Colegiul 19, #colegiu 19, #alegeri Bucuresti, #Teo Trandafir, #Liliana Minca , #democratie