Primarul Brasovului, despre regionalizare si modificarea Constitutiei: E de ajuns o zi

Luni, 01 Iulie 2013, ora 21:14
3624 citiri
Primarul Brasovului, despre regionalizare si modificarea Constitutiei: E de ajuns o zi
Foto: NewsBv

Primarul Brasovului, George Scripcaru, este de parere ca nu este nevoie de un referendum de trei zile pentru modificarea Constitutiei, o singura zi fiind de ajuns pentru cei care isi doresc sa voteze.

"Regionalizarea va avea loc dupa ce se parcurg niste etape si niste pasi normali, logici care tin de proiectul asta.

Mergand pe logica lucrurilor, sa se faca pasi si in ceea ce inseamna aspectul juridic, procedural, logistic, institutional, adica lucruri care tin de procedurile care trebuie facute, de pasii care trebuie parcursi si de proiectul in sine care sa spuna ce face regionalizarea asta, ce atributii, ce institutii, ce efecte, cine, ce, cum, care sunt modificarile, care sunt noile lucruri care apar, noile institutii sau noile proceduri care vor aparea in procesul de regionalizare", a explicat edilul democrat-liberal, pentru Ziare.com.

Scripcaru a spus ca decizia CCR privind coborarea pragului de validare a referendumului la 30 la suta de-abia din anul 2014 a influentat in mod indirect regionalizarea, pentru ca in Constitutie nu exista in momentul de fata o prevedere care sa reglementeze noua impartire teritorial-administrativa a tarii.

Primarul brasovean a precizat ca nu este nevoie de un referendum desfasurat pe durata a trei zile.

"Cine vrea sa se duca sa-si exprime o optiune se duce si in 24 de ore, nu trebuie sa stea trei zile, pentru ca banuiesc ca oamenii inteleg si, daca sunt interesati de un anumit proiect, se manifesta intr-un anumit mod si nu trebuie sa astept zile intregi.

Trebuie discutate lucrurile si, pe baza unui dialog si a unor discutii, indiferent de partide, ar trebui ca toate fortele politice sa se aseze lucrurile la masa discutiilor si sa se convina un lucru cu toata lumea. Asa ar fi mai sanatos.

(...)Nu faci regionalizarea pentru un partid, o faci pentru o tara si atunci e bine sa participe toti actorii, indiferent din ce partid. Asa ar fi firesc. Si atunci, sigur ca ar iesi o idee mai buna", a subliniat edilul.

Nu in ultimul rand, acesta a afirmat ca regionalizarea este decisa de "altii", cei care se afla in prezent la putere.

"Din cate stiu eu, o sa urmeze si o intalnire la Brasov, dar pana la urma decid altii, (...) cei care gestioneaza si au parghiile puterii, care detin o majoritate si care influenteaza o decizie prin parghiile pe care le au din punct de vedere constitutional", a mai spus George Scripcaru.

Dragnea vrea un referendum de 3 zile in aceasta toamna (Video)

Vicepremierul Liviu Dragnea a anuntat, duminica seara, ca nu renunta la ideea organizarii unui referendum in luna octombrie, in contextul deciziei CCR privind constitutionalitatea pragului electoral.

Intrebat daca ia in calcul organizarea unui referendum care sa se intinda pe mai multe zile, in conditiile in care pragul electoral ramane la 50%, ministrul a precizat ca nu exclude aceasta varianta, a unui referendum pe trei zile.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca prefera "mult mai mult" sa vada partea buna a deciziei CCR de amanare cu un an a intrarii in vigoare a legii privind pragul de 30% pentru validarea referendumurilor.

"Un an trece repede, nu moare Romania", a spus Ponta.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#George Scripcaru regionalizare, #George Scripcaru referendum Constitutie, #Dragnea referendum modificare Constitutie, #Dragnea regionalizare , #reorganizare teritoriala Romania