Presedintele Germaniei isi incepe vizita in Romania - trei zile de intalniri si o deplasare la Sibiu

Luni, 20 Iunie 2016, ora 07:43 3743 citiri
Foto: Facebook Joachim Gauck

Presedintele Germaniei, Joachim Gauck, efectueaza de luni pana miercuri o vizita de stat in Romania, la invitatia lui Klaus Iohannis.

Luni, presedintele Iohannis va avea, la Palatul Cotroceni, consultari cu Joachim Gauck, cu privire la intensificarea relatiilor de tip strategic si consolidarea schimburilor economice dintre Romania si Germania.

In discutiile pe care le va avea cu omologul german, presedintele Iohannis va prezenta evaluarea Bucurestiului asupra modalitatilor de gestionare a provocarilor complexe, interne si externe, cu care se confrunta Uniunea Europeana la ora actuala, inclusiv in vecinatate. Consultarile vor cuprinde si un schimb de opinii asupra apropiatului Summit NATO.

Seful statului german va avea luni si o intrevedere la Palatul Victoria cu premierul Dacian Ciolos si o intalnire comuna, la Parlament, cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, si cu seful interimar al Camerei Deputatilor, Florin Iordache.

Marti, presedintele Gauck va sustine alocutiunea "Europa: pasiune pentru ratiune", la Biblioteca Nationala a Romaniei, dupa care se va deplasa la Sibiu, impreuna cu presedintele Iohannis. Cei doi se vor intalni cu reprezentanti ai minoritatii germane, vor vizita Liceul Brukenthal si biserica fortificata de la Cisnadie.

Iohannis si Gauck vor participa, miercuri, la o intalnire cu oameni de afaceri germani si romani.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News