Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Presedintele Crin sau presedintele Ponta. Ce alegi si de ce? (Opinii)

Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 23:45
8388 citiri
Presedintele Crin sau presedintele Ponta. Ce alegi si de ce? (Opinii)

Aud urmatorul lucru de la multi oameni pe care ii apreciez: "daca va fi turul 2 la prezidentiale intre Crin Antonescu si Victor Ponta, nu merg la vot. Sunt la fel de rai!".

Cu tot respectul, mi se pare o prostie. Asa se naste si intretine boicotul populatiei la adresa votului (40% prezenta), care ajuta la mentinerea monopolului "cartelului de partide". Nu exista asa ceva - la fel de rai.

Ca oameni educati si informati ce ne credem, cred ca putem face diferenta si sa vedem care e raul mai mic. O fi diferenta mica, dar am pretentia ca nu suntem chiar analfabeti din aia care habar n-au de nimic. Trebuie sa conteze ceva, sa faca diferenta ceva.

"Eu nu merg la vot, protestez!" Foarte bine! Ai putea s-o faci mai inteligent, dar tu protesteaza asa! Nu-i pasa nimanui! Mai mult, aia fata de care protestezi se bucura, ti-ar da si bani, pentru ca faci exact jocul pe care si-l doresc. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca ar rade de tine, indignatule.

Uite un argument care face diferenta: "candidatul asta e marioneta/prietenul de pahar/aliatul lui Dan Voiculescu?" Pana acum, Crin Antonescu se incadra in una din astea trei, acum vad ca se incadreaza Victor Ponta. Poti sa faci diferenta asta, omule inteligent, care citesti asta? Nu te duci la vot, s-ar putea sa contribui la o ridicare a lui Voiculescu.

Uite inca un argument, de data asta de ordin tactic - vrei ca un singur partid sa aiba toata puterea - Guvern plus presedintie - pentru coerenta, forta, lipsa conflictelor intre institutii sau ce mai vrei, sau ar fi preferabil sa fie puterea dispersata, pentru a nu face un monopol imposibil de spart? In primul caz, alesul e Ponta, in al doilea e Antonescu.

Nu ne-am decis si inca mintea ne inoata in apele habarnismului? Nicio problema, mai sunt lucruri pe baza carora putem judeca. Cine sustine mai multi incompetenti si penali in functii? Antonescu sau Ponta? Pana acum, primul are un avantaj nedorit, dar nici premierul nu sta prea grozav.

Poate ne intereseaza ca viitorul presedinte sa fie un om onest, care spune cat poate de des adevarul, in care sa ne putem increde. Atunci niciunul din ei n-ar lua 5%. Dar daca asta e criteriul, Ponta ar sta foarte, foarte rau in preferintele oamenilor care nu vor sa fie luati de prosti.

In schimb, eu stiu foarte bine care va fi criteriul pe baza caruia voi vota, voi alege intre Crin Antonescu si Victor Ponta, desi sper sa nu fie cazul.

Criteriul meu se numeste atitudinea fata de justitie. Asta e, in opinia mea, cel mai important lucru. De departe. Cel mai putin periculos, cel de la care pot obtine garantia ca DNA nu va fi distrus, nu va avea vreun politruc in frunte, cel care nu va numi vreun dubios in fruntea Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care nu va "manevra" pentru penali in Consiliul Superior al Magistraturii, care e capabil sa mentina un curs european adevarat in domeniul asta, acela va avea votul meu.

Si nu doar al meu, ci al multor oameni care gandesc la fel ca mine. Va trebui sa fim foarte atenti la argumentul asta. Amandoi vor incerca sa ne pacaleasca, atunci cand va fi cazul, ca fiecare e cel mai potrivit, mai putin amenintator pentru justitie. Dar vom sta cu ochii pe ei pana atunci.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ponta Antonescu presedinte, #Ponta Antonescu finala prezidentiale , #presedinte
Comentarii
Poza Comisia de integritate I V Stalin
Comisia de integritate I V Stalin
rank 5
Nici unul! Ferească-i Dumnezeu și pe dușmani să aibă parte !