Presedintele CJ Hunedoara, fost informator al Securitatii

Colaborator: Marius Mitrache
Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 08:48 2757 citiri
Foto: Ziare.com/Marius Mitrache - Ioan Mircea Molot

Presedintele CJ Hunedoara Ioan Mircea Molot a fost informator al Securitatii in regimul comunist, sub numele conspirativ Viorel Panturu.

Actualul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, a fost recrutat inca din timpul liceului, cand dadea informatii despre profesori si despre colegii sai, iar primul document scris olograf de Mircea Ioan Molot este tocmai angajamentul de inrolare in vechea Securitate datat luna ianuarie 1974.

Racolarea a avut loc intr-un imobil din Orastie (casa de intalniri Trandafirul), loc unde se desfasurau, de obicei, intalniri cu acelasi scop.

In dosarul lui Panturu mai figureaza si o caracterizare a acestui agent din perioada efectuarii stagiului militar. Potrivit acestui document, informatorul Viorel Panturu a colaborat cu organele de contrainformatii militare in timpul stagiului militar din Scoala Militara de Ofiteri de Rezerva nr. 1 Bucuresti.

"In aceasta perioada el a desfasurat o activitate informativa utila, semnaland la timp deficientele din evidenta, pastrarea si paza documentelor secrete, armamentului, munitiei si substantelor toxice de lupta. A informat despre comentariile ce se purtau cu privire la evenimentele politice interne si externe, aspecte negative care influentau starea de spirit si capacitatea de lupta a unitatii", se arata in caracterizarea lui Molot.

Caracterizarea lui Panturu a fost facuta de catre ofiterul de contrainformatii Muntean Ioan.

Presedintele CJ Hunedoara Mircea Ioan Molot a recunoscut ca a fost recrutat in vechiul regim, dar ca nu a fost niciodata un "turnator malign" si ca nu are nimic compromitator.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News