Preotul Constantin Necula: Statul va da drumul la parteneriatele civile, in ciuda referendumului pentru familie

Sambata, 17 Iunie 2017, ora 17:20 8494 citiri
Foto: captura YouTube / Tribuna Sibiu

Preotul Constantin Necula, unul dintre membrii Coalitiei pentru Familie, este de parere ca statul roman va incuviinta parteneriatele civile chiar daca se va organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei astfel incat familia sa fie definita drept uniunea dintre un barbat si o femeie.

"E clar ca vom pierde meciul cu Statul Roman. Statul Roman va face, ca de obicei, jocul teribil de diplomatic cu interesul national. Si ne vor zice: facem referendumul, semnam pentru referendum, dar dam drumul la parteneriatul civil, un fel de 'trebuie sa le dam ceva'. Si o sa spun ca in spiritul democratic este ok. In spiritul moral, ma abtin", a declarat pr. Necula, in timpul unei dezbateri organizate la Sibiu, relateaza Tribuna.

Dezbaterea a fost initiata de USR Sibiu si la ea au participat timp de 3 ore specialisti, profesori, politicieni si simpli cetateni, informeaza sursa citata.

"Mi se pare ca tema familiei traditionale s-a transformat de la o problema reala, intr-o problema cu o solutie falsa", a comentat deputatul USR Dan Barna.

"Sa presupunem ca referendumul va avea loc. Eu consider ca acest referendum este un recensamant pentru dezbinare, pentru ca el nu face nimic altceva decat sa ne numere cati din actuala societate adopta asumat principiul libertatilor civile si cati din actuala societate opteaza pe varianta netoleranta. Referendumul va avea cel mai probabil 25% la 75% in favoarea familiei traditionale si, daca ne uitam franc unul in ochii celuilalt, exista in Romania vreo initiativa care sa promoveze casatoria persoanelor de acelasi sex? Nu. E vreuna in pregatire? Nu. Pentru ca stim cu totii ca in acest moment, societatea noastra nu este in acea etapa de evolutie, de valori, de educatie", a mai declarat Dan Barna.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Preotul Constantin Necula: Statul va da drumul la parteneriatele
Poza 2009
2009
rank 5
societatea noastra nu este in acea etapa de evolutie, de valori, de