Premierul desemnat al Republicii Moldova: "Avem sanse putine in Parlament, pentru ca suntem un guvern anticoruptie"

Sambata, 06 Februarie 2021, ora 23:51
3681 citiri
Premierul desemnat al Republicii Moldova: "Avem sanse putine in Parlament, pentru ca suntem un guvern anticoruptie"
Natalia Gavrilita si-a prezentat propunerile pentru cabinetul sau

Premierul desemnat al Republicii Moldova Natalia Gavrilita afirma ca echipa guvernamentala pe care o va propune saptamana viitoare in Parlament are sanse putine sa treaca testul Legislativului, intrucat este un Guvern care va lovi in coruptie si in schemele de delapidare a banilor publici.

Prim-ministrul desemnat mai spune ca in eventualitatea in care va obtine vot de incredere din partea deputatilor, se va ocupa prioritar de gestionarea crizei economice si pandemice, informeaza Deschid.md, care citeaza IPN.

Candidatul la functia de prim-ministru, Natalia Gavrilita, spune ca, desi si-a format o echipa de oameni profesionisti si are un program de guvernare bazat pe depasirea crizei economice si pe scoaterea tarii din izolare internationala, exista riscul ca acest Guvern sa nu fie votat.

"Avem sanse foarte putine, pentru ca prezentam cetatenilor un Guvern anticoruptie, proeuropean, cu un program de guvernare serios, profesionist, care poate aduce mai multa justitie, mai multa dreptate, mai multa bunastare, care poate scoate Moldova din izolare internationala", a declarat premierul desemnat, in cadrul unei emisiuni.

Totusi, Natalia Gavrilita spune ca toti membrii echipei sunt gata sa preia guvernarea, in eventualitatea in care Parlamentul le va da vot de incredere. In lipsa unei majoritati parlamentare care sa sustina acest Guvern, Gavrilita spune ca va recurge la mecanismul angajarii raspunderii.

"In caz ca vom fi votati, noi suntem pregatiti sa mergem hotarat prin asumare de raspundere si prin alte instrumente, in primul rand, sa ajutam oamenii sa iasa din aceasta criza, ceea ce Guvernul nu a facut pana acum, sa curatam institutiile statului de oameni corupti si sa distrugem schemele pe care au reusit sa le faca deputatii care si-au schimbat de 3 ori partidul", a mai declarat Natalia Gavrilita.

Membrii echipei conduse de Natalia Gavrilita spun ca au acceptat provocarea de a face parte dintr-un Guvern cu sanse reduse de a fi votat, pentru a forta declansarea alegerilor parlamentare anticipate. Totusi, ei nu exclud posibilitatea formalizarii unei majoritati parlamentare dupa prima tentativa esuata de investire a Guvernului Gavrilita.

"Cel putin ipotetic, exista riscul ca in Parlament hotii sa-si dea mana si sa vina cu cel putin 51 de semnaturi pentru a incerca sa scape de alegeri anticipate. E cert ca multi oameni din Parlament nu-si doresc anticipate, oameni care au venit in Parlament sa fure, sa-si protejeze interesele meschine, au venit pentru imunitate parlamentara. Saptamana viitoare se va alege graul de neghina", a spus vicepresedintele PAS, candidatul la functia de ministru al afacerilor externe, Mihai Popsoi.

Potrivit legii, daca esueaza doua tentative repetate de investire a unui nou Guvern, iar Curtea Constitutionala constata circumstantele dizolvarii Parlamentului, acesta este dizolvat si sunt anuntate alegeri parlamentare anticipate.

Mai puteti citi:

Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
Putin pregătește scena pentru revolte în Republica Moldova, avertizează Institutul pentru Studiul Războiului din Washington
O nouă grupare politică, susținută de Moscova, are sprijinul lui Vladimir Putin pentru a destabiliza Republica Moldova, în contextul în care aceasta încearcă să devină membră a Uniunii...
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Susținătorii oligarhului fugar Ilan Șor, care au creat la Moscova o alianță electorală anti-Maia Sandu, se plâng de hărțuire pe aeroportul din Chișinău VIDEO
Liderii noului bloc electoral pro-rus Victorie, care gravitează în jurul oligarhului fugar Ilan Şor şi se opun planurilor preşedintei Maia Sandu de a adera la Uniunea Europeană, au declarat...
#Republica Moldova, #maia sandu, #Natalia Gavrilita, #premier, #guvern , #guvern