Prefectul Constantei a atacat comasarea institutiilor de cultura in instanta

Luni, 02 August 2010, ora 18:30
1585 citiri
Prefectul Constantei a atacat comasarea institutiilor de cultura in instanta

Prefectul Constantei, Claudiu Palaz, a atacat, luni, in contencios administrativ, la Tribunalului Constanta, hotararile Consiliului Judetean privind reorganizarea prin absorbtie a institutiilor de spectacole si a muzeelor, aprobate in 15 iulie.

"Consideram ca ambele acte administrative atacate in contencios administrativ incalca in cunostinta de cauza legislatia in vigoare si solicitam respectarea actelor normative ce reglementeaza organizarea si functionarea Teatrului de Stat Constanta, Teatrului de Opera si Balet Oleg Danovski Constanta si a Muzeului de Istorie si Arheologie Constanta", a declarat Palaz.

In replica, Consiliul Judetean Constanta a anuntat, tot luni, prin purtatorul sau de cuvant, Cristian Moldovanu, ca a formulat plangere penala impotriva acestuia pentru abuz in serviciu. In opinia sa, prefectul a avut la cunostinta de existenta hotararilor de consiliu judetean, hotararilor judecatoresti si prevederilor potrivit carora comasarile sunt legale.

Astfel, reprezentantul CJC spune ca articolul III alineatul 6 litera d din OUG 63/2010 prevede derogarea de la obligativitatea obtinerii avizului prealabil al Comisiei Nationale a Muzeelor si Colectiilor in cazul desfiintarii muzeelor sau colectiilor publice (articolul 30 alineatul 1 din Legea nr. 311/2003). Prin Decizia civila nr. 79/ca/2007 ramasa definitiva si irevocabila, Curtea de Apel Iasi a confirmat validitatea si existenta Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovschi prin mentinerea ca legala a HCJ nr. 151/2004.

In consecinta, aceasta institutie nu are nici o legatura cu nici o hotarare a fostului Consiliu de Ministri din perioada comunista, fiind infiintata de Consiliul Judetean Constanta in exercitarea competentelor si atributiilor sale legale.

"De asemenea, Teatrul Fantasio si Teatrul Dramatic Ovidius (institutii infiintate prin hotarari ale fostului Consiliu de Ministri) nu mai functioneaza din anul 2007, neavand organigrama si nici buget, in locul acestora Consiliul Judetean Constanta infiintand Teatrul de Stat Constanta, hotarare consfintita prin Sentinta Civila nr. 1315/2007 pronuntata de Tribunalul Constanta", precizeaza Cristian Moldovanu.

"Avand in vedere aceste prevederi ale legii si sentinte ale justitiei, consideram ca actiunea Prefectului judetului Constanta constituie un simplu exercitiu de imagine menit sa transfere in opinia publica responsabilitatea masurilor dezastruoase si nepopulare luate de guvernul Boc IV catre autoritatile locale si se inscrie intr-o campanie concertata de manipulare si dezinformare a unor categorii sociale afectate in mod brutal de deciziile guvernantilor", a conchis acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#prefect Constanta Tribunal, #prefect Constanta institutii cultura , #prefect
Comentarii
Poza Gonzagues
Gonzagues
rank 5