PNL Iași îi cere lui Florin Cîțu să reia negocierile pentru funcția de prefect, altfel există riscul ”atingerii unui fir roşu” în relația cu conducerea centrală

Duminica, 19 Decembrie 2021, ora 20:40 2543 citiri
Prefectul de Iași, Marian Grigoraș

Biroul Politic Judeţean al PNL Iaşi a adoptat, duminică, o rezoluţie referitoare la modul în care conducerea Partidului Naţional Liberal a negociat postul de prefect al judeţului Iaşi.

Filiala judeţeană a organizaţiei liberale reiterează întreaga susţinere pentru actualul prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraş. Liberalii îi cer preşedintelui partidului Florin Cîţu să refacă negocierile, deoarece nu a fost respectată înţelegerea iniţială.

Luând act de recentele informaţii apărute în mass-media, BPJ al PNL Iaşi constată că principiile negocierii stabilite în interiorul Partidului Naţional Liberal au fost încălcate şi solicită preşedintelui partidului care a condus si conduce echipa de negociere remedierea modului în care postul de prefect al judeţului Iaşi a fost negociat de către PNL.

În discuţiile interne s-a insistat şi a solicitat ca mandatul de prefect să revină formaţiunii politice care deţine conducerea Consiliului Judeţean Iaşi, datorită caracterului echitabil şi a conservării relaţiei de armonie şi echilibru între instituţii. Din păcate, aceste mandate au fost negociate arbitrar, constatând că în alte judeţe cu o situaţie similară, mandatul de prefect a fost revendicat de PNL, acolo unde partidul deţine Consiliul Judeţean”, arată un comunicat de presă al PNL Iaşi.

Conform sursei citate, „niciodată în istoria recentă, instituţiile ieşene nu au avut o relaţie mai strânsă, mai coagulată, ca în perioada de activitate a prefectului Marian Grigoraş, un excelent mediator al acestora”.

„În acest moment, instituţiile ieşene conclucrează eficient, relaţia cu primăriile este una echilibrată iar realitatea din teritoriu este transmisă în mod corect instituţiilor guvernamentale în vederea identificării celor mai bune măsuri. De asemenea, dialogurile cu reprezentanţii societăţii civile, sindicate, ONG-uri, sunt eficiente şi produc rezultate. Instituţia Prefectului Iaşi a fost depolitizată în guvernarea liberală iar prefectul promovat de PNL nu este membru de partid şi a fost un exemplu de reprezentant al Guvernului în teritoriu, echidistant, onest, un exemplu pentru administraţie, apreciat chiar şi de către primarii PSD sau USR.

Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi are o conducere apolitică, profesionistă, cu experienţă administrativă şi având o ţinută morală şi profesională ireproşabilă. Instituţia Prefectului Judeţului Iaşi este un model de administraţie echidistantă şi transparentă, deschisă comunicării şi colaborării”, mai indică sursa menţionată.

Astfel, filiala judeţeană a PNL Iaşi reiterează întreaga susţinere pentru actualul prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.

Pe cale de consecinţă, atragem atenţia conducerii centrale să ia act de această rezoluţie şi să caute soluţii de îndreptare a situaţiei pe care o semnalăm astăzi. În caz contrar, există riscul atingerii unui fir roşu între relaţia filialei judeţene a PNL Iaşi şi conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal şi afectării încrederii noastre în politica de conducere a partidului”, conchide sursa amintită.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News