Prefectul Capitalei doreste solutii pentru aglomeratia din magazine. Ce reguli trebuie respectate in perspectiva Sarbatorilor Pascale

Miercuri, 07 Aprilie 2021, ora 19:50
Autor: Lavinia Ionita
Prefectul Capitalei doreste solutii pentru aglomeratia din magazine. Ce reguli trebuie respectate in perspectiva Sarbatorilor PascaleAstfel, numarul oamenilor care intra in magazin poate sa fie tinut sub control Foto/Pixabay

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus miercuri, 7 aprilie, dupa intalnirea cu retailerii, ca toti au luat masuri pentru a limita posibilitatea de aglomerare.

Magazinele mari si medii trebuie sa asigure fiecarui client cota de cel putin 7 metri patrati, iar magazinele mici doi metri. Magazinele vor afisa la intrare numarul maxim de clienti admisi simultan, precizeaza prefectul.

"In functie de tipul de magazin si de situatia fiecarui operator, masurile vor putea diferi, de la contor automat la intrare, contor manual, la numar de cosuri", a spus Alin Stoica, potrivit Mediafax.

Masurile nu sunt unice si obligatorii pentru toti operatorii. Totusi, fiecare va trebui sa adopte o masura care sa duca la respectare numarului maxim de clienti, potrivit prefectului.

Pana joi la pranz, propuneri suplimentare trebuie sa ajunga la Prefectura Bucuresti: "Mai asteptam pana la pranz maine feedback din partea lor si alte propuneri daca mai exista, urmand sa luam o decizie maine, in jurul pranzului. Ce am discutat pana acum si a ramas agreat - o masura de informare in primul rand si anume clientii sa fie informati care este capacitatea fiecarui magazin, indiferent ca este mare sau mic. Am tras concluzia ca anumite magazine fac lucrul acesta, alte magazine nu. Cei mici, de regula, nu au reusit sa faca lucrul acesta, dar urmeaza sa se intample si anume fiecare magazin sa anunte care este capacitatea maxima", a spus Alin Stoica.


O posibilitate ar fi ca numarul de cosuri sa fie limitat, astfel incat numarul oamenilor care intra sa fie tinut sub control.
Exista deja un regulament care prevede cate cosuri trebuie sa existe in magazin in functie de suprafata.

 Articol citit de 1801 ori

  Citeste si:
  Comentarii
  RexMundi
  07.04.2021, 20:19
  serios ?
  de unde mama mare ii gasesc pe astie nene ? omul nu are nimic comun cu prefectura ... vorba proverbului ... asa guvern asa prefect ,nulitati ambele...
  just_comment
  07.04.2021, 19:56
  Cea mai buna solutie
  Catapulta pentru alimente.
  Nimeni nu intra, norocosii primesc si marfa intreaga.
  medgidnicolai
  08.04.2021, 10:49
  un alt figurant fara experienta
  care gandeste prost si doreste fara sa faca nimic concret. astia stau prost de tot cu ganditoriu.