Predoiu: Tariceanu a incalcat legea penala, merita o eventuala plangere penala

Miercuri, 22 Aprilie 2015, ora 18:43 3773 citiri

Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a declarat miercuri ca liberalii vor ataca la CCR proiectul de hotarare cu privire la cazul Dan Sova, mentionand ca presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a incalcat in acest caz si legea penala.

Tariceanu s-a conformat: A trimis la DNA actele cerute si la Monitorul Oficial hotararea in cazul Sova (Video)

"Eu cred ca atunci cand a comis abuzul de putere la desfasurarea votului in cazul senatorului Sova, dl Tariceanu a incalcat si legea penala. Prima prioritate este sa presam cumva pe cai democratice, judiciare, obtinerea acestei hotarari de recunoastere a literei Constitutiei, motiv pentru care vom si ataca la CCR formula pe care a gasit-o dl Tariceanu, dar in paralel merita si o analiza si o eventuala plangere penala", a spus Predoiu, intr-o conferinta de presa.

Sedinta de urgenta la varful Senatului in cazul Sova - Tariceanu ataca iar CCR

El ii atrage atentia lui Tariceanu ca deciziile CCR sunt obligatorii.

"Domnul Tariceanu joaca alba neagra cu justitia de o luna de zile refuzand in continuare sa faca ceea ce spune CCR. In loc sa dea curs acestei decizii, plimba un proiect de hotarare de la comisie la plen pentru ca nu vrea sa-si asume ceea ce stie ca a facut, incalcarea constitutionala", a aratat liberalul.

Senatorii juristi, incurcati de cazul Sova: Curtea ne-a bagat intr-o fundatura din care nu putem iesi! (Video)

Conducerea Senatului a luat act de proiectul de hotarare redactat de senatorii juristi cu privire la votul dat in cazul Dan Sova, iar presedintele acestui for, Calin Popescu-Tariceanu, a semnat documentul, urmand ca el sa fie transmis, in cursul zilei de miercuri, Monitorului Oficial spre publicare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News