Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Președintele Iohannis, cel care, odată, a fost răul mai mic

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Sambata, 09 Octombrie 2021, ora 07:59
7443 citiri

USR a anunțat deja echipa care va participa la consultările de la Palatul Cotroceni, de luni, cu președintele Iohannis. Asta pentru că pluseriștii sunt încă niște naivi care chiar cred că președintele României i-a convocat pentru a avea o discuție serioasă și argumentată, care să ducă la găsirea celei mai bune soluții pentru România.

În realitate, Klaus Iohannis și-a exprimat deja reticența în privința rezolvării crizei din prima consultare, domnia sa fiind de părere că vor trebui muuulte alte consultări până când politicienii din celelalte partide vor ajunge la concluzia “matură” că tot Florin Cîțu e cea mai bună soluție pentru România!

Klaus Iohannis nu are nici un gând să discute serios cu partidele politice din România și să medieze, așa cum îi și cere fișa postului, pentru a găși o soluție care să scoată țara din criza în care tot domnia sa a băgat-o. Președintele va mima doar căutarea unei soluții, dar, în realitate, el deja o are, doar că politicienii din celelalte partide (chiar și unii din PNL) nu sunt suficient de maturi pentru a o vedea: Florin Cîțu!

Cu alte cuvinte, de când guvernul Cîțu a fost dărâmat, președintele a hotărât să intre în grevă prezidențială și va sabota numirea unui nou prim ministru până la calendele grecești, încălcând chiar și Constituția pe care a jurat credință României și care spune că un guvern interimar nu poate guverna mai multe de 45 de zile. (Vă mai amintiți declarația lui Florin Cîțu care spunea că, dacă guvernul său va cădea, va urma un interimat extrem de lung?)

Dacă lucrurile stau așa, atunci răul mai mic, iată, s-a transformat în răul cel mai mare și la rele extreme e nevoie de măsuri extreme. În cazul în care președintele nu-și îndeplinește prerogativele sau le îndeplinește cu rea credință, soluția este prevăzută de art. 95 din Constituția României:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

O eventuală suspendare a președintelui, urmată de demiterea sa, ar fi o pată neagră, imposibil de scos de pe CV-ul său, fapt ce îi va micșora considerabil șansele de a ocupa mult râvnitul fotoliu de secretar general al NATO. Încep să mă întreb dacă domnia sa înțelege implicațiile actelor sale.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis, pe lista scurtă a posibililor înlocuitori ai Ursulei von de Leyen pentru candidatura la șefia Comisiei Europene, într-o analiză Euronews Italia
Klaus Iohannis a fost inclus pe lista posibililor înlocuitori ai Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, într-o analiză a Euronews Italia, citată de Rador Radio România, în...
Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Surpriză! De ce l-a sunat Klaus Iohannis pe Recep Erdogan: „Am avut o discuție foarte bună!"
Klaus Iohannis se vrea secretar general NATO, în locul lui Jens Stoltenberg, dar favorit pentru această funcție ar fi premierul Olandei, Mark Rutte. Oficialul de la Palatul Cotroceni a auzit că...
#Klaus Iohannis, #PNL, #NATO, #Florin Citu , #stiri politice