PP-DD va ataca la CCR scaderea pragului la referendum

Miercuri, 22 Mai 2013, ora 21:12
1698 citiri
PP-DD va ataca la CCR scaderea pragului la referendum
Foto: Arhiva

Haralambie Vochitoiu, liderul grupului PP-DD din Senat, a anuntat, miercuri, ca partidul sau va contesta la Curtea Constitutionala proiectul de lege de scadere de la 50% la 30% a pragului de participare la vot in cazul validarii referendumului.

Acest lucru se va intampla daca initiativa legislativa va trece si de Camera Deputatilor, a spus Vochitoiu intr-o conferinta de presa, potrivit Realitatea TV.

"Nu fuga de popor, ci intoarcerea catre popor este solutia in acest moment. Noi credem ca intr-o democratie participativa nu poti exclude de la actul exercitarii puterii 70% dintre romani.

Ieri, in Senatul Romaniei, actuala putere USL, care se lauda cu un procent in sondaje si alegeri de 70%, nu a fost convinsa ca poate aduce la urne 50% din populatia Romaniei si a fortat scaderea pragului la referendum la 30%", a precizat Vochitoiu.

"Daca s-a ajuns in Romania dupa 23 de ani de politica si exprimare a politicienilor la faptul ca populatia nu mai are un apetit de participare la viata publica, asta se datoreaza politicienilor, nu romanilor", a adaugat liderul grupului PP-DD.

Legea referendumului, aprobata de Senat - Prag de 30% in loc de 50%, pentru validare

Declaratia a venit in contextul in care Senatul a adoptat, marti, proiectul de lege care modifica Legea referendumului. Astfel, pragul de prezenta la vot ar fi redus la 30%. De asemenea, initiativa legislativa ar introduce si conditia votului afirmativ al a 25% din alegatori pentru validarea rezultatelor. Propunerea va fi supusa votului final la Camera Deputatilor.

De asemenea, Haralambie Vochitoiu a mai spus ca nu vor mai pleca parlamentari de la PP-DD, ci, dimpotriva, vor mai veni. Acesta a precizat ca exista discutii in interiorul partidului pentru venirea unui senator care a fost dat afara din PSD.

"Noi, la grupul nostru, am avut 21 de senatori si avem in continuare 20 cu documente, iar unul e plecat in delegatie la PC. Si unul de la PSD, pe care l-au dat afara, va veni catre noi. Nu pot sa ii spun numele", a precizat Vochitoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PPDD ataca CCR referendum, #scadere prag referendum PPDD , #referendum
Comentarii