Ponta: Situatia din Romania, asemanatoare celei din Libia (Video)

Luni, 03 Septembrie 2012, ora 09:48
4378 citiri
Ponta: Situatia din Romania, asemanatoare celei din Libia (Video)
Foto: Realitatea TV

Prim-ministrul Victor Ponta a facut o remarca "in gluma", luni dimineata, apreciind ca, in ultima perioada, situatia din Romania s-a asemanat cu cea din Libia, "din urma cu ceva timp".

"Daca pot sa fac o anumita gluma, si sper sa fiu inteles bine, in ultima perioada am vazut o situatie care seamana acum cu ceea ce am vazut in Libia in urma cu ceva timp: Opozitia din tara cerea partenerilor externi sa bombardeze tara pentru a arata ca tara nu e bine", a premierul, prezent la Reuniunea Anuala a Diplomatiei.

Potrivit acestuia, confruntarile din interiorul Parlamentului Romaniei "nu trebuie sa afecteze interesele noastre ca tara, care tot timpul sunt mai importante decat interesele noastre ca Guvern".

Referitor la aderarea Romaniei la spatiul Schengen, Victor Ponta a precizat ca nu este suparat sau tulburat "de ceea ce de mai mult de un an ramane o problema psihologica a Roamaniei".

"Sunt sigur ca Romania va deveni membru al Schengen si ca deciziile politice de anul trecut, eventual de anul acesta vor lasa loc liber realitatilor - ca din punct de vedere tehnic, dupa investitii foarte mari pe care tara noastra le-a facut, putem asigura la standarde foarte inalte frontiera est a Uniunii Europene", a afirmat prim-ministrul.

Ponta este de parere ca "aderarea sau neaderarea la spatiul Schengen nu este o problema de politica interna, nu cred ca cineva are de castigat daca nu suntem primiti in spatiul Schengen si nu cred ca cineva are mai mult de pierdut decat altcineva" si ca deciziile politice vor lasa locul "deciziilor corecte".

Premierul a spus ca schimbarile de plan intern nu pot fi folosite decat in interesul Romaniei, dar si ca "optiunea presedintelui tarii spre austeritate" poate fi folosita in interesul Romaniei, fara a fi considerat interes ascuns.

Victor Ponta a transmis felicitari ambasadorilor "care au actionat de-a lungul anilor pentru binele diplomatiei", dar si diplomatilor externi acreditati la Bucuresti, transmitand reprezentantilor diplomatici romani sa fie "mult mai curajosi decat au fost pana in prezent in reprezentarea intereselor Romaniei".

"Sunt foarte constient de faptul ca este o perioada de schimbari politice interne care reprezinta noi schimbari pentru reprezentantii nostri diplomatici", a spus premierul, adaugand ca in ultima perioada "au fost si situatii cu care noi toti am fost mai putin obisnuiti sa ne confruntam".

Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand: „De fiecare dată când deschide gura Ciolacu asistăm la un fel de stand-up comedy plătit din banii noştri”
Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 afirmă despre Marcel Ciolacu că de fiecare dată când deschide gura, asistăm la un fel de stand-up comedy plătit (fără să vrem) din banii noştri şi...
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Dreapta Unită a pornit la vânat de voturi din diasporă. Tur de forță pentru liderii alianței, în Marea Britanie și Italia
Lideri ai Dreptei Unite s-au întâlnit cu românii din Marea Britanie şi Italia pentru a le prezenta priorităţile pentru diaspora, informează, duminică seară, un comunicat transmis de...
#Victor Ponta Reuniune Anuala Diplomatie, #Victor Ponta aderare Schengen, #Romania aderare spatiul Schengen, #Victor Ponta intalnire ambasadori , #premier