Editorial: Ponta si Antonescu au ramas in nameti

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 12:32
8185 citiri
Editorial: Ponta si Antonescu au ramas in nameti

In miezul unei ierni politice cu namile de omat, natura participa la suferinta poetului. El isi vede, iata, conflictul interior transat in favoarea unui pas inainte, apt sa aduca valorile tensiunii in limite ce inlatura posibilitatea unui accident vascular.

Dupa cum invatam noi la scoala, pana la urma binele invinge, deci scriem compunere, ca-n "Filantropica".

Lopata lui Emil Boc a muscat din nametele plasat de destin exact in calea Opozitiei, care trebuia sa astepte, in ultimele zile, mai mult de un sfert de ceas pentru ca stirile despre proteste sa intre pe cablu.

Dar daca noi, cei care ne pretindem dezgustati de politicienii care tricoteaza si dau cu mopul, ne strambam urmarindu-i in timp ce imbraca haine de oameni obisnuiti, destinatarii mesajului ar putea sa afirme ca iarna nu-i ca vara. Vara - coasa, iarna - lopata.

Plus o teleconferinta din categoria "nu precupetiti niciun efort", insotita de un cod rosu de neindeplinirea misiunii: "sa nu aveti liniste, ca altfel va cautati altceva de lucru".

Le-o fi venit lui Crin Antonescu si Victor Ponta sa mearga la market dupa prelungitoare, ca sa incalzeasca zapada cu foenul, nu le-o fi venit, iata ca uneori, pedeapsa vine pe Pamant.

Sincronizarea iernii cu zbuciumul din sanul PDL este ingrozitoare, dar situatia ar putea fi echilibrata din nou cand va veni motivarea deciziei Curtii Constitutionale privind comasarea alegerilor. Va fi o ocazie pentru Opozitie sa arate ca, din nou, dascalul de Drept Emil Boc repeta anul, iar democratia dupa Traian Basescu - generic, pentru ca sa ne reamintim, presedintele a spus ca isi asuma comasarea doar daca se face odata cu reorganizarea teritoriului - seamana cu cea din Siria.

Si daca judecatorii vor arata ca nu articolul care prevede suprapunerea localelor cu generalele este fara noima, ci alt aspect din lege, prin urmare alegerile raman comasate?

Desigur ca unii vor putea sa argumenteze ca in sesizarea depusa de Opozitie la CCR se contesta taman suprapunerea, deci magistratii s-au referit la asta cand au comunicat minuta deciziei. Ei bine, Legea privind functionarea CCR prevede ca dezbaterea are loc "atat asupra prevederilor mentionate in sesizare, cat si asupra celor de care, in mod necesar si evident, nu pot fi disociate". Iar aici, nametele e cat China.

Daca, insa, judecatorii vor da satisfactie Opozitiei, se impune un nou munte de zapada cu rol de macara pentru PDL, si cred din ce in ce mai tare ca acesta nu poate fi decat inlocuirea lui Emil Boc cu Theodor Stolojan (de pilda).

Indiferent cat as socoti eu ca "pedepsirea" premierului este o aiureala, de vreme ce si-a asumat niste legi si a fost sustinut de intreg partidul, problema cea mai mare a PDL nu este incompetenta activistilor sai de top aflati in fruntea butoanelor. Ci comunicarea. Aici, limbarita lui Boc este utila. E ca o lopata.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Boc lopata, #Antonescu Ponta zapada, #Opozitie zapada, #proteste Universitate viscol , #comasare alegeri
Comentarii
Poza lool
lool
rank 5
Macar nu au aparut la tv dand la lopata ca alti penibili :))