Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 22:10
1637 citiri
Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat
Foto: Antena 3

Protocolul aliantei PSD-ACD a fost votat, vineri seara, existand doua voturi impotriva, a anuntat, dupa reuniunea celor trei partide, presedintele PSD, Victor Ponta.

"Au avut puncte de vedere pe care le inteleg si le respect", a fost singurul comentariu al liderului social-democrat pe seama celor doi membri care au votat impotriva, fara a le da numele.

Victor Ponta a mai anuntat ca, in luna septembrie sau, cel mai tarziu, in octombrie, vor fi desemnati candidatii comuni ai aliantei politice.

"Vom avea liste comune. Indiferent de sondaje, ceea ce noi am cercetat, sunt convins ca vom obtine peste 50% ca numar de mandate. Ne vom lupta cu cumpararea de voturi de catre PD-L si frauda din diaspora", a declarat presedintele PSD.

El a adaugat ca va exista un singur candidat la alegerile prezidentiale. "Nu voi candida si eu si domunul Antonescu, ci unul dintre noi. Cred ca am o varsta la care trebuie inca sa mai astept o perioada. Pot fi alti social-democrati sau alte personalitati independente. Important este sa avem un candidat pe care il doresc oamenii", a precizat Ponta.

La randul sau, Adrian Nastase a declarat ca existau multe rezerve in privinta aliantei, cu privire la apartenenta ideologica, dar "cu explicatiile lui Ponta, am reusit sa ne uitam in ansamblul strategiei care are sensul de a crea o masa critica a opozitiei unite".

Potrivit spuselor sale, postul de presedinte ar trebui sa fie remodelat. "Daca am urma initiativa liberala chestiunea ar fi mult mai putin importanta, dar, in conditiile de acum colaborarea va putea fi realizata corect, am fi putut cere si postul de presedinte si cel de prim ministru? Trebuie sa fim realisti", a comentat Nastase.

"Regret ca protocolul de constituire a aparut public de la aliatii nostri, pe blog"

Pe de alta parte, Victor Ponta le-a spus liderilor partidului, la inceputul sedintei CEx, ca regreta faptul ca acordul si protocolul privind constituirea USL au aparut "pe blog" vineri la amiaza, de la "aliatii" social-democratilor, si liderii PSD nu l-au putut afla de la el in prima instanta.

"Aveti toti pe masa textul acordului care cuprinde agenda politica si protocolul de colaborare, eu precizez ca asa cum suntem noi obisnuiti sa lucram am vrut sa-l aflati de la mine acest protocol, nu din presa, regret faptul ca de la aliatii nostri astazi la pranz a aparut pe blog", a tinut sa remarce liderul PSD.

In ceea ce priveste decizia CEx de aprobare a constituirii aliantei cu ACD, Ponta a afirmat ca doreste sa anticipeze rezultatului votului liderilor social-democrati ca fiind unul "pozitiv".

Comitetul Executiv al PSD s-a intrunit la aceasta ora pentru a decide asupra constituirii Uniunii Social Liberale, incheiata intre PSD si PNL-PC, al carei protocol se va semna sambata, de liderii celor doua parti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Alianta PSD ACD, #Victor Ponta alianta , #Alianta PSD ACD
Comentarii
Poza conti
conti
rank 5
Aveti toti pe masa textul acordului care cuprinde agenda politica si protocolul de colaborare, eu precizez ca asa cum suntem noi obisnuiti sa lucram am vrut sa-l aflati de la mine acest protocol, nu din presa,
Poza conti
conti
rank 5
"Vom avea liste comune. Indiferent de sondaje, ceea ce noi am cercetat, sunt convins ca vom obtine peste 50% ca numar de mandate.