Ponta spune ca momentul Sobaru a fost crucial pentru alianta, iar PD-L se va desfiinta

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 13:24
2725 citiri
Ponta spune ca momentul Sobaru a fost crucial pentru alianta, iar PD-L se va desfiinta
Foto: Realitatea TV

Presedintele PSD, Victor Ponta, a afirmat, sambata, la Consiliul National al PSD, ca momentul decisiv pentru formarea aliantei dintre PSD si PNL a fost atunci cand Adrian Sobaru s-a aruncat de la unul din balcoanele Parlamentului. In plus, el s-a aratat convins ca PD-L se va desfiinta in curand.

Liderul PSD a tinut sa le multumeasca lui Liviu Dragnea si lui Adrian Nastase pentru contributia adusa la alianta, specificand ca i-au fost alaturi in tot acest rastimp la negocieri.

"Am reusit sa trecem peste supararile si diviziunile dintre noi, am restabilit o relatie cu sindicatele, am reusit sa trecem foarte usor peste cei care erau dispusi sa ne tradeze sau peste cei prea slabi pentru a merge la acest drum, sa ne refacem prestigiul in fata populatiei. Meritul este al tuturor celor prezenti, dar in special al lui Liviu Dragnea si Adrian Nastase", a spus Victor Ponta, multumindu-le celor doi, dar si lui Ion Iliescu, "ultimul pe lista".

"Am trecut 2010 mai bine decat si-ar fi dorit cei mai multi", a facut o recenzie Ponta. "Vreau sa ii felicit pe toti cei care au avut curajul sa treaca peste abuzurile" PD-L, a mai spus el, specificand ca partidul isi apara "absolut toti colegii si membrii impotriva abuzurilor lui Traian Basescu".

"PSD nu mai abandoneaza pe nimeni - s-a terminat momentul in care eventual ne bucuram ca se face mai mult loc pe podium sau in sala", a declarat liderul pesedist.

"A fost un moment important saptamana trecuta, cand atacul si planul Basescu 2 s-a concretizat la Arges, impotriva unui coleg al nostru pe care il respect si la care tin, Constantin Nicolescu", a spus Ponta, in aplauzele furtunoase ale audientei, specificand ca Basescu a avut doua planuri de distrugere a PSD.

"Vreau sa va rog sa fim foarte hotarati ca si planul Basescu 2 sa esueze la fel ca si Basescu 1", a mai spus el. Ponta a promis ca, "dupa urmatoarele alegeri, PD-L se va desfiinta, la fel cum au vrut ei sa se intample cu PSD".

"Sa luam o decizie prin care sa-i aratam lui Traian Basescu ca principiul dividere et impera nu mai este valabil", i-a indemnat el pe cei prezenti, demascand si strategia recenta a PD-L, care "nu mai spun ca sunt buni, ca nu sunt corupti, ci ca Opozitia e la fel de slaba, de divizata".

Alianta impotriva PD-L

Ponta a facut apel si la trecerea peste orgolii, specificand ca indemnul ii este adresat lui si lui Crin Antonescu. "Putem construi o alternativa, o opozitie unita, putem sa venim cu oameni mai buni, mai corecti, cu solutii ma bune", a spus el. "Nu mai trebuie sa riscam sa fim pe primul loc si sa pierdem alegerile - trebuie sa ne facem datoria pentru cei care ne voteaza", a mai declarat liderul PSD.

Numind alianta nou formata o "constructie istorica", Ponta a mai tinut sa mentioneze ca "impreuna putem sa castigam toate zonele in care banii si demagogia PD-L ne-au tinut departe". "Va rog sa intelegeti ca daca facem o alianta o facem impotriva PD-L, o alinata penru viitorul acestei tari"; "datoria noastra comuna e sa scapam romania de PD-L", a mai spus Ponta.

"Trebuie sa trageti toti in aceeasi directie", a fost sfatul liderului PSD pentru cei aflati in sala, pentru ca "aceste este drumul corect pe care trebuie sa mergem".

El a adaugat ca momentul cand a realizat necesitatea aliantei cu PNL a fost cel in care tehnicianul TVR Adrian Sobaru s-a aruncat de la un balcon al Camerei Deputatilor, in timpul discursului premierul Emil Boc.

Ponta a spus ca in acel moment se afla alaturi de Crin Antonescu si amandoi au inteles ca trebuie sa se aseze la masa si sa stabileasca foarte clar daca PSD sau PNL mai doresc sau nu sa construiasca ceva alaturi de PDL si Traian Basescu, iar raspunsul comun "a fost fara ezitare nu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Victor Ponta alianta, #Alianta PSD ACD , #Alianta PSD ACD