Ponta: Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL. Nu exista rol al lui Basescu

Duminica, 02 Martie 2014, ora 14:38 3678 citiri

Premierului Victor Ponta i-a raspuns din nou, duminica, presedintelui Traian Basescu, de aceasta data prin intermediul unui comunicat de presa al Guvernului, remis presei.

Noul Guvern va continua cu programul de guvernare al USL, astfel ca nu exista niciun rol al presedintelui in actuala procedura, se arata in documentul citat.

"Declaratiile facute de presedintele Basescu, la Pro Tv, privind desemnarea premierului, arata doar gradul sau de iresponsabilitate. Prim-ministrul Romaniei, Victor Ponta, a luat act de declaratiile presedintelui Romaniei, Traian Basescu, cu privire la formarea noului guvern", noteaza comunicatul Guvernului.

"Domnul Traian Basescu, prin declaratiile facute, nu face decat sa isi confirme iresponsabilitatea. Ii reamintesc lui Traian Basescu ca in Constitutia Romaniei se definesc clar, la articolul 110, conditiile in care Guvernul isi pierde mandatul. De asemenea, ii reamintesc faptul ca am anuntat deja ca noul guvern va continua cu programul de guvernare al USL.

Voi merge marti in Parlament doar pentru schimbarea compozitiei politice, conform articolului 85 din Constitutie. Asadar, nu exista niciun rol al presedintelui in actuala procedura! Nu am mai mult ce sa comentez declaratiile presedintelui. Saptamana viitoare vom avea un nou guvern, cu o majoritate solida si stabila, care sa continue lucrurile bune pe care le-am facut pana acum" a spus Victor Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, daca ar respecta democratia, premierul Victor Ponta, "un prim-ministru corupt", ar trebui sa vina din nou la Cotroceni pentru a cere un nou mandat de sef al Executivului.

Basescu: Categoric nu-l mai desemnez premier pe Ponta. Lucrez la sesizarea Parchetului

Seful statului a subliniat insa ca nu l-ar numi din nou premier pe Ponta, mentionand ca lucreaza la sesizarea Parchetului in cazul acestuia.

"La instalarea unui Guvern, nu se aproba doar ministrii, ci si un nou program. Daca vrea sa respecte democratia, Ponta ar trebui obtina din nou mandat pentru premier", a spus Basescu, invitat la Pro Tv.

"Categoric, nu il mai desemnez pentru nimic in lume pe Victor Ponta pentru ca este un premier corupt", a subliniat seful statului, adaugand ca "daca premierul nu vine la Cotroceni, atac decizia Parlamentului la Curtea Constitutionala".

D.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News