Ponta anunta ca USL va depune o motiune de cenzura pana in iunie

Sambata, 05 Februarie 2011, ora 22:05
2931 citiri
Ponta anunta ca USL va depune o motiune de cenzura pana in iunie
Foto: Realitatea Tv

Menirea Uniunii Social Liberale este de a indrepta atat greselile economice facute de Guvernul Boc, cat si deficitul de democratie din tara noastra, sustine liderul PSD, Victor Ponta.

"Cu orice zi in plus in care aceste instrumente ale lui Basescu, numite Boc, Udrea, Romania pierde cateva milioane de euro. Vrem sa indreptam lucrurile rele pe care le-au facut, si nu vorbesc numai de pensii si salarii si banii de la FMI, ci si de un deficit de democratie.

Trebuie sa reaplicam legea si nu vorbesc de vamesii pusi de Flutur ca sa aduca bani la partid si pe care azi ii ridica ca sa vada UE, ci chiar de Flutur. Toti acesti oameni trebuie sa plateasca in fata legii", a declarat Victor Ponta, sambata seara, la Realitatea Tv, unde a fost invitat alaturi de Crin Antonescu.

Seful social-democrat considera ca prin alianta facuta cu PNL si PC a reusit sa calce pe "musuroiul" aflat la guvernare.

"Orice atac de la Udrea si Anastase, fiica de comunist, care de altfel se declara anticomunista, reprezinta un compliment pentru noi. Daca reactioneaza la asta, la ce a facut USL, inseamna ca am calcat pe musuroi. Daca de la musuroiul pe care am calcat auziti sunete, inseamna ca am calcat bine", a adaugat Ponta.

Potrivit acestuia, negocierea functiilor intre PNL Si PSD a fost mai usoara decat stabilirea celor 20 de prioritati care trebuiau sa imbine cele doua programe politice. "In programul economic am spus ca reducem la 5% TVA la alimente si la constructii. Aceasta idee a fost propusa si Guvernului Boc", a fost exemplul dat de Ponta, cu privire la masurile pe care le va lua USL, daca va ajunge la guvernare.

Victor Ponta a asigurat si ca Uniunea se va folosi de instrumentul politic pe care il are la indemana, motiunea de cenzura, pentru a indeparta Guvernul Boc, iar acest lucru va avea loc pana in luna iunie.

"Boc nu stie ca intr-o tara democratica vii cu o lege, ci stie ca vii la Parlament, ii legi pe parlamentari de banci si adopta o lege proasta. Avem dreptul la o motiune de cenzura, o vom depune impreuna. Pana in luna iunie avem cert aceasta motiune", a anuntat seful PSD.

Acesta a anuntat si ca USL doreste sa modifice Legea Educatiei pentru ca "sunt acolo niste prevederi care vor genera foarte mult haos".

"Nu poti sa ceri unei populatii sa respecte legea daca, tu, Guvernul, o incalci. Nu poti sa tai niste drepturi cum sunt pensiile si salariile. Este ilegal si neconstitutional sa-i iei omului proprietatea lui", a conchis Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta motiune cenzura, #motiune iunie USL , #Alianta PSD ACD