PNL spune ca poate cere orice in motiune: Ponta sa-i ia masina lui Oprea si sa-i dea trotineta sau sa-l tunda zero

Vineri, 30 Octombrie 2015, ora 15:54 2526 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca liberalii vor organiza un miting impotriva lui Gabriel Oprea, la care sunt asteptate sa participe circa 3.000 de persoane.

In acelasi context, liderul liberal a acuzat ca Puterea se foloseste de tot felul de tertipuri pentru ca motiunea simpla depusa de PNL impotriva vicepremierului Oprea sa nu se afle luni pe ordinea de zi a Senatului.

Atanasiu a subliniat ca liberalii pot cere absolut orice in motiunea simpla in ceea ce il priveste pe Gabriel Oprea, aflat in mijlocul unui scandal de proportii. Voci din societatea civila si Opozitie si-au manifestat revolta fata de cazul politistului de la Rutiera care a murit in timp ce deschidea coloana oficiala a ministrului de Interne.

Nici pana in acest moment, Oprea nu a vrut sa spuna public care era urgenta deplasarii din seara zilei de 20 octombrie.

"Putem sa-i cerem lui Ponta sa-i ia masina si sa-i dea o trotineta, sa il tunda la zero sau sa-l demita, putem sa cerem ce vrem noi. Putem cere orice dorim, iar Guvernul sa ia masurile pe care le crede de cuviinta", a declarat Teodor Atanasiu, insistand asupra faptului ca motiunea PNL este perfect legala si in conformitate cu prevederile constitutionale si ale Regulamentului Senatului.

"Deci masura este legala, necesara si oportuna si trebuie discutata luni. (...) Un ministru nu e obligatoriu sa fie demis daca trece o motiune simpla", a continuat Atanasiu.

Si Alina Gorghiu acuza Puterea de abuz

De asemenea, Alina Gorghiu a acuzat, pe pagina sa de Facebook, ca "Puterea incearca sa blocheze, prin tertipuri procedurale, dezbaterea motiunii simple depuse de PNL in Senat la adresa viceprim-ministrului Oprea. Este evident ca le este teama de momentul votului".

"Am recurs la acest demers parlamentar ca sa transmitem un mesaj ferm: statul nu este mosia politicienilor; o functie in stat nu inseamna doar drepturi si privilegii; a fi in fruntea politicii nu presupune sa ai coloana oficiala, ci coloana vertebrala", a notat co-presedintele PNL.

Alina Gorghiu a reactionat dur si joi, dupa ce voci din cadrul coalitiei de la guvernare au precizat ca motiunea depusa de Opozitie impotriva ministrului de Interne nu poate fi dezbatuta in plenul Senatului, invocand motive care se refera la incalcari ale regulamentului acestui for.

Puterea vrea sa-l scape pe Oprea de motiune. Reactia Opozitiei

"Am vazut ca Puterea incearca sa puna piedici dezbaterii motiunii simple a PNL contra ministrului de Interne Gabriel Oprea. Dreptul Opozitiei la motiuni nu poate fi contestat, iar opinia publica nu poate fi sfidata prin refuzul dezbaterii acestui subiect in Parlament.

Pozitia PNL e in continuare aceea ca ministrul Gabriel Oprea trebuie sa plece, inclusiv pentru faptul ca e o ancheta in derulare si ea poate fi influentata de ramanerea acestui ministru in functie", a precizat pe Facebook Alina Gorghiu.

PNL a depus motiunea simpla impotriva lui Gabriel Oprea: Sfidare, aroganta, abuz si dispret (Video)

Opozitia a depus, marti, la Senat motiunea simpla indreptata impotriva ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

De ce nu poate fi dezbatuta motiunea PNL impotriva lui Oprea

Cand ar putea fi dezbatuta motiunea impotriva lui Oprea

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News