PNL si-a retras semnaturile de pe motiune - Anastase declara Legea Educatiei adoptata (Video)

Marti, 14 Decembrie 2010, ora 13:432806 citiri
PNL si-a retras semnaturile de pe motiune - Anastase declara Legea Educatiei adoptata (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat marti, in plenul reunit al celor doua Camere, ca, prin retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura pe Legea Educatiei a 22 parlamentari PNL, documentul nu mai este valabil, iar Legea Educatiei este considerata adoptata.

In urma retragerii semnaturilor a 22 parlamentari PNL, presedintele de sedinta a anuntat ca, din cele 137 semnaturi pe motiunea de cenzura, au ramas 116, cu doua mai putin decat numarul minim necesar de voturi, constatand astfel ca "nu mai exista motiune, iar Legea Educatiei va fi considerata adoptata". De asemenea, Anastase a precizat ca termenul constitutional pentru contestarea Legii Educatiei la Curtea Constitutionala este de doua zile, avand in vedere procedura de urgenta.

Dupa ce Roberta Anastase a anuntat adoptarea legii, Calin Popescu Tariceanu a precizat, in fata parlamentarilor, ca PNL se va retrage de la lucrarile parlamentare, in conditiile in care Legea Educatiei este si promulgata de presedinte.

"Daca legea este adoptata si, daca va fi promulgata, PNL se va retrage de la lucrarile parlamentare. Daca vom nesocoti decizia Curtii Contitutionale, inseamna ca tot ceea ce este numit stat de drept nu mai exista in Romania. (...) Mi-as dori sa fiti la fel de enervata cand decizia Curtii Contitutionale urmeaza sa fie incalcata, prin vointa majoritatii Parlamentului", a spus Tariceanu.

Deputatii si senatorii PNL au inceput sa-si anunte individual in plenul reunit de marti retragerea semnaturilor de pe motiunea de cenzura depusa impreuna cu PSD pe Legea Educatiei.

Circ cu asumari multiple in Parlament - Boc si Geoana, protagonisti

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, a spus ca spera sa nu fie pus in aceasta situatie, de a-si retrage semnatura, atat pentru binele Parlamentului, cat si pentru Romania. "Nu doar in sufletul meu, cat si in cuvant, cred in fiecare litera si cuvant care este scrisa acolo", a spus liberalul.

"Multe trasnai mi-a fost dat sa aud in Parlament, dar ce a spus domnul prim ministru mai devreme aici intrece toate trasnaile pe care le-am auzit", a spus si liberalul Mihaita Calimente, inainte de a-si anunta retragerea semnaturii.

De altfel, marea majoritate a parlamentarilor PNL au tinut sa faca un scurt comentariu politic inainte de a-si retrage semnatura.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News