PNL nu voteaza Guvernul Grindeanu si sustine ca Dragnea pregateste o lege a amnistiei

Marti, 03 Ianuarie 2017, ora 18:03
12475 citiri
PNL nu voteaza Guvernul Grindeanu si sustine ca Dragnea pregateste o lege a amnistiei
Foto: Captura Digi 24

Presedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a anuntat, marti seara, ca liberalii nu vor vota Guvernul lui Sorin Grindeanu in Parlament, pentru ca, sustine acesta, lista ministrilor este una incropita sa serveasca intereselor PSD si ALDE.

Iata lista oficiala a ministrilor din Guvernul Grindeanu

"Intreaga lista a Guvernului este incropita in functie de interesele personale ale celor din alianta PSD-ALDE. Romanii trebuie sa afle cum va actiona PSD de acum incolo. Vor pune pe primul loc interesele personale, trocul intre Dragnea si Tariceanu privitor la Legea amnistiei sau vor urmari interesele oamenilor si ale investitorilor (...)? ", a intrebat Raluca Turcan, la iesirea de la sedinta Biroului Politic National al PNL, in care s-a stabilit calendarul de actiuni in Parlament.

Liderul PNL a spus ca a facut referire la Legea amnistiei, pentru ca, din informatiile sale, PSD si ALDE s-ar pregati sa promoveze un astfel de act normativ in Parlament.

"Liviu Dragnea sa spuna daca va propune Parlamentului sau nu Legea amnistiei (...) Exista informatii, in grupurile parlamentare, ca PSD urmeaza sa prezinte o Lege a amnistiei si ca urmeaza o serie de modificari la Codul Fiscal", a spus Turcan.

Referitor la aceste modificari, sefa liberalilor i-a cerut sefului PSD sa precizeze daca are de gand sa renunte la eliminarea taxei pe stalp si accizei la carburant, masuri incluse chiar de social-democrati in asa-numita Lege Dragnea privind inlaturarea a 102 taxe.

Intrebata cum va vota PNL joi, cand deputatii se reunesc in sedinta extraordinara pentru modificarea Codului Fiscal, Turcan a spus ca, "daca vor fi masuri bune le vom sustine, insa toate derapajele de la prevederile Codului Fiscal care generau predictibilitate vor fi taxate la vot".

Cum raspunde Dragnea

Ulterior, Liviu Dragnea a negat dezvaluirile facute de Raluca Turcan. Referitor la Legea amnistiei, liderul PSD a precizat: "Eu nu am aceste informatii, sa vedem care de la noi din grup are aceste informatii".

De asemenea, Dragnea a declarat ca PSD nu va proroga eliminarea taxei pe stalp si a accizei la carburant, dar nici reducerea TVA la 19%.

"Aceste trei masuri nu le prorogam. Dar o sa ne uitam cu atentie daca societatile comerciale care vor beneficia de aceste avantaje vor face in asa fel incat romanii sa simta o ieftinire. O sa fim si noi curiosi sa vedem daca, dupa tot acest scandal, romanii simt o viata mai usoara", a mentionat Dragnea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#PNL nu voteaza Guvern Grindeanu, #Turcan Legea amnistiei , #Guvernul Sorin Grindeanu