PNL mai are o singură variantă: USL 2.0

Autor: Dan Popa - radio-jurnalist
Duminica, 26 Septembrie 2021, ora 09:29
5429 citiri

Desfășurarea Congresul PNL la Romexpo, eveniment la care au participat aproape 5.000 de delegați din toată țara, în pofida faptului că Bucureștiul intrase deja în scenariul roșu, a trimis un mesaj foarte clar către populație: legile sunt doar pentru prostime, nu și pentru clasa conducătoare.

După o campanie care a durat aproape 4 luni, timp în care guvernarea devenise o activitate absolut secundară, în cele din urmă, delegații liberali l-au ales ca să-i conducă (spre un viitor incert) pe Florin Cîțu. Adică, cea mai proastă alegere dintre cele două opțiuni pe care le aveau la dispoziție. Practic, au dat cioara din mâna pe cea de pe gard. În acest moment, PNL-ul s-a angajat într-o aventură extrem de periculoasă.

Apoi, mijloacele prin care a câștigat Florin Citu președinția PNL sunt cât se poate de dubioase și, în fiecare zi, aflăm noi amănunte, chiar din tabăra lui Orban: mituire, minciună, intimidare. De altfel, unul dintre delegați chiar a fost surprins de presă fotografiindu-și scheda de vot, ceea ce confirmă acuzațiile lui Orban că, asupra unora dintre delegați, au fost făcute presiuni, amintind foarte mult de gestul lui Liviu Dragnea, din Parlament, atunci când stătea foarte aproape de urne, pentru a controla cum votează pesediștii.

Viitorul este ușor de intuit. Florin Citu va conduce partidul cu mână de fier și nu va ezita să se răzbune pe “dușmanii” săi, cei din tabăra lui Ludovic Orban, pe care îi va deposeda, rând pe rând, de orice funcție sau posibilitate de viitoare promovare. În pofida celor declarate la Congres, și anume că, de mâine, partidul va fi un monolit. Dimpotrivă, există mari șanse că partidul să se scindeze, pentru că Florin Citu îi va umili pe oamenii lui Orban ori de câte ori va avea ocazia, iar frustrările acestora se vor acumula până când buboiul se va sparge.

Orbiți de promisiunile făcute de Florin Citu, iată, majoritatea liberalilor a votat un candidat care, în pofida asigurărilor, nu are cum să mai refacă coaliția după ce a tăiat toate punțile de legătură cu USR+ și, prin urmare, așa cum Orban deja îi avertizase pe colegii săi, PNL-ul va deveni un partid la mila PSD-ului. Grav este că atât Florin Citu, cât și Klaus Iohannis, erau conștienți de acest fapt, dar l-au ignorat cu desăvârșire. Important era să-l răstoarne pe Ludovic Orban, indiferent de consecințe. O decizie care arată cât de imaturi politic și de iresponsabili sunt cei doi. Președintele Iohannis încă nu realizează (sau poate că nici nu-i pasă) că toate prostiile pe care Citu le va face se vor răsfrânge și asupra sa, având în vedere că a renunțat la echidistanță și a înclinat balanța alegerilor intr-o anumită parte.

În ciuda declarațiilor optimiste ale proaspătului președinte al PNL, USR+ nu are cum să mai revină la guvernare cu Florin Citu premier, pentru că asta ar însemna nu numai să se pună într-o situație extrem de umilitoare, dar i-ar face să piardă o importantă felie din tortul susținătorilor cei mai fideli, ceea ce ar putea crea mari probleme în perspectiva alegerilor din 2024.

La rândul lor, prin alegerea pe care au făcut-o ieri, liberalii s-au pus singuri într-o situație extrem de dificilă, ceea ce ar putea să ducă partidul pe urmele PNȚCD-ului. Și toate astea pentru o ambiție prostească.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#PNL, #Florin Citu, #PSD, #PNTCD, #Klaus Iohannis, #Ludovic Orban , #stiri politice