PNL face apel la UDMR sa voteze revocarea lui Dragnea de la sefia Camerei UPDATE Replica maghiarilor

Joi, 06 Decembrie 2018, ora 15:07
20998 citiri
PNL face apel la UDMR sa voteze revocarea lui Dragnea de la sefia Camerei UPDATE Replica maghiarilor
Foto: Arhiva Facebook/ Ionel Danca

Ionel Danca, purtatorul de cuvant al Partidului National Liberal, face apel la parlamentarii UDMR sa voteze si ei pentru revocarea lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache de la conducerea Camerei Deputatilor.

Asta dupa ce Opozitia a decis sa ceara miercuri introducerea pe ordinea de zi a hotararilor de revocare a presedintelui Liviu Dragnea si a vicepresedintelui Florin Iordache.

Iata aici cum s-a desfasurat sedinta de ieri a Camerei - Lupte incredibile in Parlament: Opozitia a fortat revocarea lui Dragnea, Iordache a tinut cu dintii de scaun pana la final (Video)

"UDMR-ul trebuie sa inteleaga ca, in acest moment, Liviu Dragnea este mai urat de romani decat Nicolae Ceausescu. Nu mai pot continua cu sustinerea acestui personaj la conducerea Camerei Deputatilor si in functiile de conducere ale statului.

UDMR-ul in aceeasi masura trebuie sa reprezinte electoratul lor, asa cum o fac si celelalte partide si suntem convinsi ca electoratul UDMR nu-l sustine pe Liviu Dragnea si aceasta conducere a coalitiei PSD-ALDE", a declarat Ionel Danca pentru RFI Romania.

El a explicat ca mai este nevoie doar de votul final pe cele doua proiecte de hotarare privind revocarea celor doi.

"In acest moment, avem doua propuneri de revocare a lui Liviu Dragnea si a lui Florin Iordache, care au fost dezbatute si introduse pe ordinea de zi, in ciuda opozitiei domnului Iordache, care s-a legat la propriu de scaunul presedintelui de sedinta si din moment ce exista aceste propuneri de revocare pe ordinea de zi, orice sedinta de plen in care aceste propuneri de revocare trebuie sa fie puse din nou pe ordinea de zi pentru votul final, ei nu mai pot conduce aceste sedinte.

Practic, in acest moment, procedura lor de revocare din functie trebuie finalizata printr-un vot final intr-o sedinta de plen, pe care acesti domni nu o mai pot conduce. Deci de facto, Liviu Dragnea si Florin Iordache in acest moment nu mai pot conduce Camera Deputatilor (...).

In acest moment, urmeaza ca propunerile care au fost deja introduse pe ordinea de zi in prima sedinta de plen sa fie supuse votului final. Acest lucru il vom cere saptamana viitoare", a adaugat Danca.

Citeste mai multe despre Ionel Danca (PNL): UDMR trebuie sa inteleaga ca Dragnea este mai urat de romani decat Ceausescu pe site-ul RFI Romania.

UPDATE: In replica, Attila Korodi, liderul deputatilor UDMR, precizeaza ca Dragnea si Iordache nu au fost revocati de la sefia Camerei Deputatilor si se delimiteaza de USR si PNL, care sustin acest lucru.

Intrebat daca din perspectiva UDMR cei doi au fost revocati, Attila Korodi a replicat: "Nu, deloc. A fost o tragi-comedie. Nu, pentru ca poti sa revoci numai daca respecti regulamentul".

El a explicat pentru RFI Romania ca regulamentul Camerei Deputatilor nu a fost respectat.

"Va dati seama ca acea sedinta in care spun partidele de Opozitie ca a fost revocata (conducerea Camerei Deputatilor-n.red.) este o sedinta fara stenograma, fara nimic, cu ridicare de mana a unor deputati, care nu stim cati erau si cum erau. Nu poti sa duci in derizoriu chiar in halul acesta procedurile.

Eu cred ca Opozitia daca are interesul si mai ales PNL are interesul sa schimbe presedintele Camerei si oricand Opozitia poate sa aiba acest interes, atunci ori schimba regulamentul, alta cale nu prea va gasi (...) . Poate nici Caragiale n-a putut sa conceapa o situatie atat de hilara", a completat Korodi.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#revocare Dragnea Camera Deputatilor, #revocare Iordache Camera Deputatilor , #camera deputatilor