Amintirile unui deputat care a demisionat din parlament în 2020: "Erau toate semnalele posibile că PNL este PSD"

Marti, 09 Noiembrie 2021, ora 16:17
3065 citiri
Amintirile unui deputat care a demisionat din parlament în 2020: "Erau toate semnalele posibile că PNL este PSD"
Marcel Ciolacu și Ludovic Orban, discutând în parlament FOTO Hepta

Un fost parlamentar ales în Camera Deputaților în legislatura 2016-2020 explică de ce consideră că apropierea USR de PNL a fost o greșeală strategică.

Cornel Zainea, fostul membru USR care a demisionat din Camera Deputaților în octombrie 2020, cu puțin înainte de încheierea mandatului, face o enumerare a motivelor pentru care ar fi trebuit să fie evident pentru mai multă lume că nu există diferențe ideologice semnificative între PSD și PNL.

Zainea este de părere că USR a greșit când a făcut acel "blat sinistru" cu PNL în campania electorală din 2020.

"Erau toate semnalele posibile că PNL este PSD.

  • Vă mai amintiți cum a trântit Ludovic Orban Guvernul Dăncilă? A recrutat câțiva parlamentari PSD și ALDE să voteze moțiunea de cenzură și apoi le-a dat locuri de parlamentari. I-a cumpărat, că asta nu poate fi numită negociere.
  • Vă mai amintiți de primarii PSD, mulți cu probleme grave de integritate, care au trecut la PNL fix înainte de alegeri?
  • Vă mai amintiți de pensiile speciale pentru primari votate de PNL, împreună cu PSD?
  • Vă mai amintiți că exaltatul de Roman care urla la tribuna Parlamentului: “USR nu va avea niciodată primari!”
  • Guvernul Orban a făcut ceva pentru desființarea SIJ? Nimic.
  • Și-au curățat listele de persoane toxice? Deloc.

Cam orice strateg politic știa că PNL=PSD", scrie Zainea într-o postare pe Facebook.

Zainea este de părere că USR ar fi trebuit să lupte contra PNL în campania electorală din 2020 și că, astfel, ar fi obținut un rezultat mai bun.

"Trebuia o campanie electorală pe bune, în care să arate adevărata față a PNL, care era același partid de acum, care stă la masă cu PSD (or fi și câțiva oameni de bună credință în PNL dar prea puțini să conteze).

USR trebuia să promoveze oameni pe principiul meritocrației nu al obedienței față de șefi. Nu era evident că miniștrii USR nu vor fi lăsați să clintească niciun pai al sistemului? Eu cred că era. Dar greșeala uriașă nu a fost intrarea la guvernare cu PNL, ci campania electorală în care a menajat PNL", mai scrie Zainea, care și-a dat demisia și din USR în toamna anului 2020.

În alegerile locale din septembrie 2020, Zainea a candidat din partea USR-PLUS la Primăria Chiajna, obținând locul 2, la o diferență de 54 de voturi față de primarul în funcție Mircea Minea.

PNL s-a clasat pe locul 3. Candidatul liberal Petre Anghel a mimat opoziția față de traseistul de carieră Mircea Minea, rupând astfel din voturile dreptei. În lipsa jocului necinstit al candidatului PNL, reprezentantul USR-PLUS ar fi câștigat alegerile în Chiajna, unde Minea a ajuns acum la al 7-lea mandat consecutiv.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#PNL PSD, #marcel ciolacu, #Ludovic Orban, #asociere pnl usr, #campanie usr, #cornel zainea , #pnl-psd