PNL cere comisie parlamentara de ancheta pentru Rompetrol

Joi, 18 Iunie 2015, ora 18:12
4051 citiri
PNL cere comisie parlamentara de ancheta pentru Rompetrol
Foto: PNL

PNL cere infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa verifice "modul in care Guvernul Ponta a aparat interesele nationale in ceea ce priveste recuperarea celor 600 milioane de dolari datorii de la Rompetrol", anunta prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul (foto).

Deputatul liberal adreseaza public Guvernului "patru intrebari de interes national", conform unui comunicat remis Ziare.com.

Astfel, Guvernului Ponta i se cere sa spuna "de ce statul roman nu a incasat niciun leu din datoriile Rompetrol sub Guvernul Ponta?", "cum au votat reprezentantii statului roman in AGA a Rompetrol cand s-a luat decizia intrarii in insolventa?" si "care sunt companiile indatorate statului roman care vor beneficia de acelasi tratament si mecanism de stergere a datoriilor?".

Cea de a patra intrebare este "De ce prim-ministrul Victor Ponta nu a salvat Oltchim si un oras intreg, Ramnicu Valcea, in acelasi fel in care a procedat cu Rompetrol?".

Guvernul a aprobat HG privind Memorandumul cu Rompetrol (Video)

Rompetrol a cerut intrarea in insolventa - Ce a decis Tribunalul Bucuresti

"Oltchim are o pozitie strategica si e o industrie aducatoare de profit. Cele 600 de milioane de dolari datorii inca neincasate de la Rompetrol ar fi fost suficiente pentru salvarea Oltchim", afirma Andreea Paul, exprimandu-si opinia ca "ucenicul Ponta isi depaseste maestrul Nastase in escrocheria Rompetrol".

Andreea Paul mai sustine ca "in problema Rompetrol, prim-ministrul Victor Ponta si echipa desemnata pentru negociere, in cunostinta de cauza, ilegal si mintind de mai multe ori, nu au aparat interesul statului roman", iar rezultatul este cunoscut: "statul roman nu a incasat niciun leu din datoria de 516 milioane de euro, adica aproape 600 de milioane de dolari".

"Minciuna prim-ministrului Victor Ponta prin care a incercat sa acopere aceasta nemernicie, si anume crearea fondului de investitii, s-a dovedit un fum in ochii tuturor. Romanii nu au vazut niciun ban din fondul de investitii de 1 miliard de dolari promis.

Ceea ce nu i-a in calcul prim-ministrul Victor Ponta in tot comportamentul sau este ca minciuna are picioare scurte. Mai devreme sau mai tarziu, orice nemernicie iese la suprafata. Acum se dovedeste a fi cazul Rompetrol. Pe fond, avem un Guvern incompetent si incapabil sa ia deciziile necesare pentru o buna guvernare, avem un Guvern penal, care are in frunte un prim-ministru urmarit penal", se mai arata in comunicatul citat.

Viitorul Rompetrol: Licitatia pe care trebuie sa o castige KazMunayGaz

In plus, Andreea Paul subliniaza faptul ca Rompetrol "a fost avantajata de doua ori in 10 ani, de catre prim-ministrii Adrian Nastase si Victor Ponta; de aceea am numit-o in plenul Parlamentului 'escrocheria deceniului Nastase-Ponta'".

Intr-o postare pe blog, Andreea Paul face si o "scurta istorie" a cazului Rompetrol.

In comunicatul remis presei de precizeaza ca solicitarea de infiintare a comisiei parlamentare de ancheta "a fost semnata de 95 de parlamentari de la grupul parlamentar al PNL, deputati DP, deputati PC-PLR si deputati neafiliati apartinand PSRO".

Cristian Sima: Tariceanu stia de ilegalitatile din dosarul Rompetrol. Patriciu avea de platit spagi

In replica, deputatul PLR Calota Florica Ica sustine ca a constatat "cu stupoare" ca semnatura lui apare tabelul cu initiatorii comisiei de ancheta Rompetrol.

"Adevarul este ca PNL m-a mintit sustinand ca strang semnaturi pentru o alta comisie de ancheta. Este o actiune care arata cum stie acest partid sa faca o 'politica altfel': prin minciuni si falsuri", mai arata deputatul PLR intr-un comunicat remis presei, fara a da detalii cu privire la cealalta comisie de ancheta.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Andreea Paul comisie ancheta Rompetrol, #comisie parlamentara ancheta Rompetrol , #parlament