PNL acuza PSD-ALDE ca vrea sa modifice atributiile Politiei folosindu-se de motiunea de cenzura: "Pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni"

Luni, 17 Iunie 2019, ora 18:33 3812 citiri
Foto: Facebook/Ovidiu Alexandru Raetchi

Deputatul PNL Ovidiu Raetchi anunta ca pesedistii au convocat o sedinta a comisiilor juridica si de aparare, in care ar urma sa modifice atributiile Politiei pe modelul unei legi declarate deja neconstitutionale, chiar in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, stiind ca Opozitia nu poate participa si presa va fi concentrata doar pe votul contra Guvernului.

"Maine, in timpul motiunii de cenzura, slujbasii politici ai doamnei Carmen Dan si ai lui Florin Iordache ar dori sa faca o sedinta comuna a Comisiilor Juridica si de Aparare in care sa modifice atributiile Politiei pe modelul unei legi declarate deja neconstitutionale. Repet: pesedistii au convocat o sedinta de comisie in timpul alocat motiunii de cenzura, stiind ca Opozitia nu poate participa si presa va fi concentrata doar pe votul contra Guvernului", scrie Raetchi pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL spune ca este ilegal sa faci sedinte de comisie in intervalul lucrarilor plenului.

"Il somez pe Marcel Ciolacu sa nu accepte o astfel de ilegalitate, mai ales avand in vedere motivul pentru care Carmen Dan vrea sa recurga la ea. Fara sa mai astepte avizul CSAT, Dan incearca sa strecoare printre masurile necesare pentru reforma Politiei si modificari prin care devine mult mai facila conducerea la sectie a protestatarilor, chiar daca acestia se legitimeaza (pentru a acoperi abuzul de la Topoloveni, unde cetatenii si-au prezentat buletinul, dar au fost dusi la sectie sub pretextul ca sistemul de verificare prin statie nu functioneaza) sau prevederi prin care Politia capata atributii antitero, concurand astfel structurile specializate (pesedistii au incercat in general sa cloneze serviciile de protectie si informatii - au dorit sa faca din Jandarmerie un mic SPP, de pilda, pe care sa il controleze politic) ", precizeaza Ovidiu Raetchi.

"Daca doamna Dan nu vrea sa isi bata joc de o discutie atat de serioasa precum cea despre Politie, ii solicit public sa ceara subordonatilor sai politici mutarea sedintei ilegale de maine, al carei rezultat nu ar fi oricum decat declararea legii ca neconstitutionala din cauza viciilor de procedura. Voi anunta presa din timp daca pesedistii vor persista cu sedinta de maine, ca sa fim siguri ca aceasta va fi corect mediatizata", incheie deputatul PNL.

Parlamentul dezbate si voteaza motiunea de cenzura, marti, de la ora 14.00.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
numai naivii pot crede ca o data cu Draknea s-a sfarsit cu diktatura
Poza Salamcusoia
Salamcusoia
rank 5