PNL a depus pentru a treia oara motiunea simpla pe Energie

Miercuri, 29 Noiembrie 2017, ora 14:54 1478 citiri
Foto: Facebook/ PNL Bucuresti

Deputatii PNL au depus din nou miercuri, pentru a treia oara, in plenul Camerei Deputatilor, motiunea simpla pe Energie "Romania in bezna. PSD si ALDE fura curent".

"PNL redepune astazi motiunea 'Romania in bezna. PSD si ALDE fura curent'. Este initiata de deputati ai PNL si va reamintim ca prin refuzul de dezbatere in plenul Camerei Deputatilor a acestei motiuni, dumneavoastra, domnule presedinte, comiteti un abuz de drept.

V-am adus spre instiintare celelalte motiuni pe care dumneavoastra, in calitate de parlamentari ai Opozitiei, le-ati depus si unde incalcati in mod flagrant articolul 186 din Regulament pe care dumneavoastra il invocati. Va dau exemplu - motiunea 'Minciuna - adevarul Justitiei Macovei', motiune prin care solicitati demiterea ministrului Justitiei, 'Drepturile omului nu sunt un lux' - solicitati inlaturarea neintarziata de catre seful guvernului din orice pozitie de decizie publica.

(...) Exista decizii ale CCR care sustin dreptul unui grup parlamentar de a initia motiuni simple si de cenzura, atata timp cat ele nu produc un efect juridic prin votul dat. Asadar, o motiune simpla nu duce la demiterea ministrului, noi putem sa solicitam primului ministru sa-l demita pe ministrul respectiv, nu confundati lucrurile si nu faceti din nou un abuz in Camera Deputatilor", a spus liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Raluca Turcan.

Motiunea simpla pe Energie a mai fost depusa de doua ori in plenul Camerei Deputatilor, dar a fost returnata initiatorilor de Biroul permanent pe motiv ca incalca Regulamentul Camerei prin solicitarea demiterii ministrului de resort.

Varianta depusa miercuri este aceeasi cu cea depusa anterior.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News