Ping-pong cu motiunea impotriva taxelor lui Ponta: Parlamentul o ignora, PDL o depune din nou

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 16:09
1718 citiri
Ping-pong cu motiunea impotriva taxelor lui Ponta: Parlamentul o ignora, PDL o depune din nou
Foto: expresul.ro

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anuntat marti, in plen, ca motiunea simpla depusa de PDL si PP-DD nu va fi luata in considerare. Drept replica, PDL a precizat ca o va depune din nou saptamana viitoare.

Hrebenciuc a decis ca motiunea numita "Taxarea pana la capat. USL te vrea sarac" nu va fi luata in considerare, pentru ca bugetul de stat la care se refera nu a fost depus inca la Parlament, potrivit Agerpres.

"In temeiul articolului 160, alineatul 4 din Regulament am decis sa nu iau in considerare motiunea simpla, pentru ca bugetul de stat nu a fost inca depus, or s-a depus o motiune impotriva unei legi care nu exista in Parlament", a explicat Hrebenciuc.

Blaga anunta motiune impotriva lui "Ponta zapciul"

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a explicat motivul pentru care aceasta motiune a fost depusa la Camera Deputatilor mai devreme. "Am depus-o in mod special ca sa nu faceti un buget gresit, sa va anuntam din timp ceea ce trebuie sa faceti", a spus Toader.

De asemenea, Toader a declarat ca saptamana viitoare va fi depusa din nou motiunea simpla. "Motiunea ne-a fost trimisa inapoi, o sa o depunem imediat saptamana viitoare, cred ca este o modalitate de a gasi un tertip de a nu sustine motiunea simpla.

Bugetul de anul viitor este un buget in dezbatere publica, foarte multe organizatii, inclusiv mediul de afaceri, au sustinut ca este un buget prost, un buget conceptual gresit care va crea inca o situatie a mediului de afaceri in anul viitor si gandul nostru a fost sa putem sa-l dezbatem inainte, ca, eventual, sa faca corectii.

Noi am cerut retragerea din dezbaterea publica a acestui proiect de buget, dar majoritate din conducerea Camerei, dintr-un motiv pe care il stiu dansii au considerat sa nu o depunem saptamana asta", a spus Toader la Palatul Parlamentului.

El a adaugat ca in motiunea simpla nu exista ca obiect dezbaterea pe bugetul din 2014, ci o prezentare generala a problemelor economice si a cresterii de taxe.

Oltean striga abuz

De asemenea, vicepresedintele PDL, Ioan Oltean, a catalogat drept "un comportament abuziv" respingerea discutarii in plen a motiunii simple, potrivit Mediafax.

El a mentionat ca membrii conducerii Camerei Deputatilor blocheaza Opozitia sa isi spuna punctul de vedere, repetand ca PDL va depune din nou motiunea saptamana viitoare.

"In mod abuziv, Biroul Permanent a respins motiunea PDL, pretextand ca noi am cerut retragerea proiectului de buget si amendarea acestuia si ei au apreciat ca am cerut retragerea din Parlament a acestui proiect.

Este o intepretare abuziva, gresita si neconforma cu Regulamentul Camerei Deputatilor. Nu putem decat sa condamnam acest comportament abuziv al PSD si modul in care opozitia este blocata sa-si exprime punctele de vedere", a explicat Oltean.

In plus, vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat ca respingerea motiunii este un pretext al USL "de a ascunde gunoiul".

Deputatii PDL si PP-DD au depus, marti, in plenul Camerei Deputatilor, motiunea simpla "Taxarea pana la capat. USL te vrea sarac".

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#motiune PDL ignorata, #motiune PDL Parlament, #motiune PDL buget 2014 , #motiune