PDL vrea motiune in Parlament pe tema laptelui: "Situatia e cumplita"

Joi, 21 Martie 2013, ora 15:02
2318 citiri
PDL vrea motiune in Parlament pe tema laptelui: "Situatia e cumplita"

Secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a declarat ca partidul sau vrea sa depuna o motiune simpla in Parlament pe tema modului defectuos cum au tratat autoritatile cazurile de contaminare a laptelui cu aflatoxina.

"Din punctul meu de vedere, e subiectul cel mai fierbinte, iar PDL ia in considerare depunerea unei motiuni la Camera Deputatilor pentru aceasta tema. Cerem Guvernului sa gaseasca solutii de urgenta pentru redresarea pietei laptelui, care este foarte sensibila.

Sunt multe reprosuri de facut. In primul rand, exista laboratoare sau analize care pot preveni sau diminua aceste pericole, pentru a ramane niste cazuri izolate pe care sa le poti trata de urgenta. Fenomenul acesta ingrijoreaza, e o lovitura cumplita pentru producatori, crescatorii de animale, dar si pentru procesatori. Vom cere intrarea imediata in legalitate si masuri de redresare a situatiei", a spus Flutur pentru Ziare.com.

Scandalul laptelui: 5 la suta din probe, contaminate cu aflatoxina

Doar un procent de 5 la suta din totalul probelor de lapte colectate s-au descoperit a fi contaminate cu aflatoxina, a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Astfel, din 7 martie s-au recoltat 1.335 de probe, din care 67 au iesit pozitive pentru aflatoxina, a precizat Constantin, intr-o conferinta de presa.

Din acestea, 34 de probe pozitive erau din ferme, 5 din centrele de colectare, 8 la automatele de lapte, iar 20 din unitatile de procesare.

"Azi, putem sa va asiguram ca toate cazurile care au fost identificate au fost izolate, produsele au fost oprite inainte sa intre in vanzare si inainte de procesare, o mare parte", a precizat ministrul.

Constantin a precizat ca, in cateva zile, produsele de la acesti fermieri si procesatori vor fi din nou bune pentru consum, fiind deja schimbate furajele pentru hrana vacilor.

De asemenea, ministrul a dat asigurari ca produsele nu au ajus pe raft. "Preocuparea noastra constanta va ramane de a recastiga increderea cetateanului. Cetateanul poate sa aiba increderea ca niciodata un produs din Romania nu a fost mai sigur decat in prezent. Toate aceste analize au un castigator sigur: consumatorul din Romania", a subliniat ministrul.

Constantin a atras atentia ca subiectul contaminarii lapteului nu trebuie politizat. "Lupta politica este interesanta, dar pe acest subiect nu este loc de politizare. Vorbim de zootehnia romaneasca, ce trebuie sprijinita indiferent ca te afli in opozitie", a adaugat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#PDL motiune lapte aflatoxina, #PDL motiune Parlament lapte , #motiune