PDL si UDMR amana si statutul minoritatilor

Luni, 27 Iunie 2011, ora 14:55 1369 citiri
Foto: Antena 3

Liderii Coalitiei au decis luni sa amane si discutiile pe statutul minoritatilor pana in toamna, a declarat deputatul Sever Voinescu, purtatorul de cuvant al PDL.

"Pe statutul minoritatilor exista un acord pe 90% din textul proiectului. Mai exista cateva chestiuni de transat si suntem convinsi ca pe parcurusl acestei veri vom finaliza si vom avea din toamna acest proiect la vot", a spus luni Sever Voinescu, care declara recent ca statutul este o prioritate a Coalitiei pana la 30 iunie.

Dupa ce nu au gasit un numitor comun referitor la proiectul reorganizarii teritoriale, PDL sustinand varianta cu 8 regiuni plus doua judete, Harghita si Covasna, iar UDMR pe cea cu 16 regiuni, cele doua partide de coalitie nu au reusit sa ajunga la o intelegere nici in privinta statutului minoritatilor.

PDL, ca si partidele din Opozitie, nu sustine prevederile care se refera la autonomia culturala a minoritatilor, asa cum insista UDMR.

Proiectul de lege, care zace in Parlament din 2005, ar fi trebuit adoptat pana la finalul lunii iunie, cand se termina actuala sesiune legislativa, dupa cum este prevazut in protocolul Coalitiei. Fara o intelegere care sa le asigure majoritatea parlamentara necesara adoptarii proiectului, PDL si UDMR au amanat discutiile pentru sesiunea viitoare.

De altfel, acesta a fost sambata si semnalul dat de liderul UDMR Kelemen Hunor, care declara ca, daca nu se va ajunge la o intelegere nici in privinta acestui proiect, atunci e de preferat sa fie amanat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News