PDL depune motiunea "Salvati metroul bucurestean" - Guvernul nu se ocupa de proiect

Marti, 26 Martie 2013, ora 16:49 1713 citiri
Foto: Arhiva

Deputatul PDL Gheorghe Tinel a anuntat, marti, in plenul Camerei Deputatilor, depunerea unei motiune simple intitulata "Salvati metroul bucurestean".

Pentru Ziare.com, deputatul PDL a explicat ca "este vorba despre stoparea finantarilor lucrarilor la magistrala Drumul Taberei".

"Este clar ca Guvernul nu se preocupa de proiect, desi acesta este demarat. Au stopat lucrarile acolo, este vorba de investitii", a adaugat acesta.

Luni, plenul Senatului a adoptat proiectul ordonantei Guvernului nr. 11/2013 pentru aprobarea Contractului de finantare intre Romania si Banca Europeana de Investitii, aferent proiectului de modernizare a metroului din Bucuresti - magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, tronsonul Drumul Taberei-Universitate.

Potrivit textului proiectului, sursele de finantare ale Proiectului de modernizare a metroului au fost prevazute astfel - 395.000.000 euro din imprumutul BEI si 488.000.000 euro din bugetul de stat.

Potrivit Mediafax, conducerea PDL a avut, luni seara, o intalnire cu parlamentarii partidului, in care s-a decis depunerea a doua motiuni simple la Camera Deputatilor, una pe tema metroului din Bucuresti, iar o alta legata de siguranta alimentelor, respectiv criza laptelui.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com