PDL depune motiune simpla pe tema managementului privat din companiile de stat

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 15:06 1687 citiri

Presedintele PDL Vasile Blaga anunta ca partidul pe care il conduce depune o motiune simpla pe subiectul managementului privat din companiile de stat.

"Ultimele saptamani ne-au demonstrat ca Guvernul USL nu crede in management privat la companiile de stat si il practica doar sa bifeze unul din angajamentele luate in fata FMI. Vedem acum ca numai managerii obedienti fata de USL sunt pastrati, ceilalti sunt fortati sa demisioneze", scrie Vasile Blaga pe contul sau de Facebook.

Potrivit liderului PDL, mai ramane si intrebarea cum de toata expertiza de management din tara asta s-a strans in randurile PSD si PNL.

"Mare parte dintre managerii privati numiti la companiile de stat provin din USL", continua Blaga.

"PDL constata cu ingrijorare faptul ca implementarea proiectului referitor la managementul privat al institutiilor de stat, agreat de Fondul Monetar International si de partenerii internationali, a esuat. Acest esec al Guvernului Ponta de a avea manageri autentici la institutiile de stat ne determina sa procedam la depunerea unei motiuni simple in Parlament pe acest subiect", a declarat la randul sau vicepresedintele PDL Alexandru Nazare la finalul sedintei Biroului Permanent National al PDL.

De asemenea, Blaga a mai ca PDL contesta la Curtea Constitutionala legea privind restituirea proprietatilor pentru care Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea saptamana trecuta in Parlament.

"Avem obiectii serioase pe fond si pe procedura legate de acest proiectul Guvernului. In plus, mi se pare inacceptabil ca un Guvern sprijinit de 70% din Parlament sa aleaga procedura asumarii raspunderii. PDL considera ca Guvernul Ponta si-a asumat raspunderea ca nu are nicio raspundere in ce priveste restituirea proprietatilor. Victor Ponta ne-a spus clar ca el nu poate face nimic asa ca lasa totul in sarcina viitorului Guvern, cel rezultat ca urmare a alegerilor din 2016", scrie Blaga.

D.R.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com