PDL depune motiune simpla impotriva ministrului "xerox" Ioan Mang

Luni, 14 Mai 2012, ora 14:49 2696 citiri
Foto: B1 TV

Presedintele PDL Emil Boc a anuntat, luni, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul PDL, ca la prima sedinta a Camerei Deputatilor, partidul sau va depune o motiune simpla la adresa mentinerii ministrului "xerox" Ioan Mang in Guvern.

"Nu am vazut niciodata, in istoria tarii, un caz atat de grav de plagiat. Sa vezi cinci articole plagiate clar si sa spui ca mai ai nevoie de dovezi suplimentare. PDL va depune aceasta motiune simpla in prima sedinta a plenului", a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, presedintele PDL, Emil Boc.

Premierul Victor Ponta a declarat, in weekend, ca spera ca acuzatiile de plagiat la adresa ministrului Educatiei nu vor fi confirmate si ca, astfel, nu va fi cazul sa il inlocuiasca pe Ioan Mang de la conducerea ministerului, aratand insa ca si in cazul unei schimbari vor continua controversele, din cauza intereselor din sistem.

Intrebat pe ce voturi se bazeaza la motiunea simpla, Boc a raspuns ca va conta "pe votul tuturor celor care cred in corectitudine si onestitate". Fostul premier a spus ca nu s-a consultat cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, atunci cand a decis sa depuna motiunea simpla.

PDL a cerut, la sfarsitul saptamanii trecute, demisia ministrului Educatiei.

Boc a prezentat, intr-o conferinta de presa, un articol al actualului ministru al Educatiei pe care acesta l-ar fi publicat in 2003 la Craiova si care, conform PDL, reprezinta "in integralitate o copie a unui alt articol stiintific al unor autori japonezi".

Ponta, despre Mang: Se fac verificari. Daca e vinovat, pleaca

In replica, Ioan Mang a spus despre acuzatia de plagiat ca este "o actiune politica", al carei scop ar fi crearea de haos in sistemul de invatamant si a declarat ca ii va da in judecata pe cei care il acuza de plagiat.

Verificarea in acest caz este facuta de Comisia de Etica de la Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News